Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2018,
13.58

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Veselin Vujović Slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 8. 6. 2018, 13.58

5 let, 10 mesecev

Hud udarec pred tekmo z Madžari

Rokometaši nabrušeni, Vujović bo kljub osebni izgubi vztrajal z reprezentanco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovensko rokometno reprezentanco jutri ob 20. uri na koprski Bonifiki čaka tekma z Madžarsko. Gre za prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2019. Po poročanju časnika EkipaSN naj bi selektor Veselin Vujović danes zjutraj doživel veliko osebno izgubo, a bo vseeno vztrajal pri reprezentanci.

Slovenski rokometaši se bodo jutri ob 20. uri v Kopru pomerili z Madžarsko.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski rokometaši se bodo jutri ob 20. uri v Kopru pomerili z Madžarsko. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V slovenskem taboru se zavedajo pomembnosti bližnjih tekem (povratna tekma v Veszpremu na Madžarskem bo v sredo 16. junija) in so po poročanju STA trdno odločeni, da nadaljujejo kontinuiteto nastopov na svetovnih prvenstvih.

"Moji varovanci imajo veliko izkušenj s tovrstnimi tekmami, tudi pod mojim selektorskim mandatom so jih odigrali kar nekaj in verjamem v njihove sposobnosti. Kakovost naših igralcev je znana, prav tako naši cilji. Prvi korak za uresničitev naših načrtov imamo že v soboto v Bonifiki, končna odločitev pa bo padla v Veszpremu. O tej tekmi bomo razmišljali šele po prvem dvoboju, naš primarni cilj je zmaga v Kopru," je dejal slovenski selektor Vujović, ki naj bi po poročanju EkipeSN danes zjutraj izgubil mater.

Vid Kavtičnik | Foto: Mario Horvat/Sportida Foto: Mario Horvat/Sportida

V igri so tudi olimpijske igre

"Pred nami je izjemno pomembna tekma. Ne gre le za kvalifikacije za SP 2019, temveč tudi za poletne olimpijske igre v Tokiu 2020. Mi smo zelo motivirani in dali bomo vse od sebe. Zavedamo se naše in tekmečeve kakovosti, a verjamem v svoje soigralce in prepričan sem, da bomo v naslednjih dneh prikazali našo pravo igro," je dejal Vid Kavtičnik, ki je v tej sezoni s francoskim Montpellierjem osvojil evropsko ligo prvakov.

Gašper Marguč | Foto: Sportida Foto: Sportida

Krilni igralec madžarskega Veszprema Gašper Marguč je dodal, da vsi skupaj nestrpno čakajo na začetek koprske tekme. "Zavedamo se odgovornosti in pomembnosti preboja na SP, predvsem v luči nadaljnjega razvoja naše reprezentance. Madžarska je izjemno kakovostna ekipa, ki se po nekoliko slabšem nastopu na EP na Hrvaškem želi prikazati v lepi podobi in ima v svojih vrstah izjemne posameznike. Ne glede na to pa menim, da je naš ekipni duh veliko močnejši od madžarskega in verjamem, da bomo to na tekmah v Kopru in Veszpremu tudi dokazali."

 

Ne spreglejte