Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
19.35

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Lino Červar

Petek, 19. 1. 2018, 19.35

6 let, 3 mesece

Lino Červar v zadnjem napadu na tekmi oviral nasprotnika

EHF kaznovala hrvaškega selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Lino Červar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko je veliko prahu dvignil zaključek tekme prvega dela evropskega rokometnega prvenstva med Nemčijo in Slovenijo, je na Hrvaškem zavrelo še zaradi poteze hrvaškega selektorja Lina Červarja v zaključku četrtkove prve tekme drugega dela proti Belorusiji. Evropska rokometna zveza (EHF) je proti legendarnemu trenerju sprožila disciplinski postopek in ga nazadnje tudi kaznovala. Odnesel jo je le z denarno kaznijo.

EHF je danes sporočila, da mora Hrvaška rokometna zveza za dejanje Lina Červarja plačati 3.000 evrov kazni. Če jo plača takoj in se podoben prekršek ne ponovi, bo EHF Hrvatom vrnila tisoč evrov.

Kaj je pripeljalo do kazni Linu Červarju

Hrvaška, ki je brez svojega prvega zvezdnika Domagoja Duvnjaka, ta se je poškodoval na prvi tekmi in zaključil s prvenstvom, močno oslabljena, je v četrtek stežka dosegla zmago nad Belorusijo s 25:23.

Na tej tekmi je hrvaški selektor Lino Červar v zaključku poskrbel za potezo, ki je dvignila precej prahu. Osem sekund do konca tekme, ko so Hrvati vodili s 24:23, je namreč ob avtliniji z roko okoli trebuha objel beloruskega reprezentanta Arturja Karvatskega, ki je tekel v napad.

V nadaljevanju akcije so sodniki, ki so potezo hrvaškega selektorja spregledali, Belorusom prisodili prekršek v napadu, Hrvati so na drugi strani dosegli še en gol in tekma je bila odločena.

Kaj se je zgodilo v zaključku tekme med Hrvaško in Belorusijo?

Selektor Hrvaške: Ni bilo nobene namere

Červar se je po incidentu branil in odločno poudaril, da njegova poteza ni bila namerna. "Tukaj ni bilo nobene namere. Vajen sem ob trenerski črti hoditi levo in desno. Prišlo je do majhnega trka z beloruskim rokometašem, a to se je zgodilo v žaru borbe," je povedal 67-letni trener, ki je Hrvaško pred časom popeljal do olimpijskega in dveh naslovov svetovnega prvaka.

Hrvaška je s štirimi točkami trenutno na tretjem mestu skupine I. Naslednjo tekmo bo odigrala v soboto, ko se bo udarila z Norveško, ki je, prav tako s štirimi točkami, trenutno na vrhu lestvice.

Ne spreglejte