Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
15. 6. 2014,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič Gorazd Škof Madžarska

Nedelja, 15. 6. 2014, 21.24

8 let

Selektor Boris Denič po popolnem maščevanju Madžarom: Vedel sem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Veličasten zaključek velenjske tekme z Madžarsko je slovenske rokometaše popeljal do visoke zmage in vstopnice za svetovno prvenstvo v Katarju januarja prihodnje leto.

Pred štirimi leti so Madžari Slovence prav tako v dodatnih kvalifikacijah prikrajšali za svetovno prvenstvo na Švedskem 2011. Po prvi tekmi jim je tudi v bitki za Katar leta 2015 kazalo bolje. Tudi po prvi polovici velenjskega obračuna. A drugi polčas je Slovenija dobila kar z 19:10, serijo 6:0 pa je uprizorila v zadnji sedmih minutah. Končni izid 32:26 je več kot dovolj za skupno zmago in uvrstitev na svetovno prvenstvo.

''Tekma je bila nervozna, nisem pričakoval drugačne. Veliko bolje je tako, kot da bi že na začetku povedli s petimi ali šestimi goli prednosti in se kasneje zlomili. To je nevarnost takšnih tekem, zgodilo se nam je proti Belousom. Verjeli smo do konca, spoštovali vse, kar smo se dogovorili. Prikazali smo kakovostno obrambo in Madžare silili v najslabše mogoče položaje,'' je po srečanju razumljivo olajšano razlagal Boris Denič.

Pred štirimi leti je bil še pomočnik selektorja Zvonimirja Serdarušića, od katerega je prevzel žezlo reprezentance. V tej vlogi je vodil ''maščevalni'' pohod proti Madžarski, ki je v nasprotju z bistveno oslabljeno Slovenijo nastopila v praktično popolni postavi: ''Ko je začel braniti vratar, smo to nemudoma izkoristili. Vedel sem, da se bo naša serija zgodila. Fantje so jo čakali skupaj z mano, bili so veliko manj mirni kot jaz. Čestitam jim.''

''Ozračje in občinstvo fantastična''

Vratar Gorazd Škof, junak srečanja v Veszpremu, v prvem polčasu gotovo ni branil, kot si želi. V drugem je presegel učinek madžarskega kolega, reševal ekipo in bil eden glavnih dejavnikov preobrata: ''Vztrajali smo, čakali svojih pet minut in naenkrat je bila razlika za Madžare nedosegljiva. Ozračje in občinstvo sta bila fantastična, navijači so nas podpirali tudi pri zaostanku za dva ali tri gole. To je rokomet, čestitam fantom, strokovnemu vodstvu in občinstvu.''

''Borili smo se do konca, svoje je dodal še vratar Gorazd Škof. V sijajnem vzdušju smo dosegli veliko zmago, ki nas pelje v Katar. Tekma je bila polna čustev, dali smo vse od sebe,'' pa je še vedno poln adfrenalina v hodniku, ki vodi v garderobo razlagal krožni napadalec Uroš Bundalo.

Ne spreglejte