Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2023,
15.01

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

1. NLB Leasing liga Rokometna zveza Slovenije

Sreda, 14. 6. 2023, 15.01

10 mesecev, 2 tedna

seja združenja slovenske državne rokometne lige

Prvoligaška druščina se bo skrčila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško, superpokal | V prihodnji sezoni bo v ligi NLB še sodelovalo 14 ekip, od sezone 2024/25 naprej pa bodo število skrčili na 12. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

V prihodnji sezoni bo v ligi NLB še sodelovalo 14 ekip, od sezone 2024/25 naprej pa bodo število skrčili na 12.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na seji združenja slovenske državne rokometne lige, lige NLB, so se člani seznanili s sklepom krčenja prvoligaškega tekmovanja s 14 na 12 udeležencev. V ligi NLB bo po sezoni 2023/24 igralo 12 klubov, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

V ligi NLB se bo v novi sezoni, ki se bo začela 9. septembra, tako še zadnjič merilo 14 klubov, po sezoni 2023/24 pa se bo liga zmanjšala na 12 člansko.

To pomeni, da bodo iz lige neposredno izpadli zadnji trije uvrščeni klubi, enajsto uvrščeni, pa se bo z drugo uvrščenim iz druge slovenske rokometne lige, 1. B MRL, pomeril v dveh dodatnih kvalifikacijskih tekmah za mesto v ligi NLB v sezoni 2024/25.

V ligo bo neposredno napredoval prvak 1. B MRL. V ligi NLB bo tako na sporedu 26 krogov rednega dela (dvokrožni sistem) brez končnice, z začetkom 9. septembra 2023 in zaključkom 25. maja 2024.

Ormož bo gostil prvo dejanje nove sezone

Potrjen je bil tudi koledar tekmovanj. Prvo dejanje nove sezone bo superpokalno tekmovanje, oziroma Dan slovenskega rokometa, ki bo 2. septembra potekal v Ormožu, ko se bosta v osrednji tekmi med sabo pomerila domačin in pokalni finalist Jeruzalem Ormož ter državni prvak Celje Pivovarna Laško.

V okviru dogodka se bodo predstavile tudi mlajše reprezentančne selekcije, Združenje lige NLB bo takrat opravilo dvodnevni posvet, RZS pa bo v okviru dogodka organizirala tudi skupščino, oziroma zbor članov.

Ormožani bodo gostili prvo dejanje nove sezone, ko se bodo v superpokalu pomerili s Celjani. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ormožani bodo gostili prvo dejanje nove sezone, ko se bodo v superpokalu pomerili s Celjani. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Že v začetku sezone

Že na začetku nove sezone slovenskega rokometnega prvenstva je pričakovati spektakel in atomski rokomet. V prvem krogu se bosta v Celju pomerila Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje, ta pa bo v drugem krogu doma gostil še Gorenje Velenje.

Nova prvoligaša bosta prav tako že uvodoma na veliki preizkušnji. Škofljica bo uvodoma gostovala v Velenju, Ljubljana pa bo gostila Koper.

"Sezona, ki je pred nami je prelomna, gre za spremembe, ki nam bodo omogočile, da tekmovanja naredimo še konkurenčnejša, bolj zanimiva ter hkrati v vseh treh moških ligah vzpostavimo moderen in razvojno naravnan tekmovalni sistem. To v obeh ženskih ligah že imamo, s čimer imamo dobre pogoje za nadaljnji vzpon in razvoj ženskega rokometa," je poudaril direktor ligaških tekmovanj Miha Pantelič, ki je funkcijo zasedel na začetku tega meseca.

Pari 1. kroga sezone 2023/24 lige NLB:

Sobota, 9. september

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje
Gorenje Velenje - Škofljica
Ljubljana - Koper
Riko Ribnica - Sviš Ivančna Gorica
Dobova - Jeruzalem Ormož
Slovenj Gradec - LL Grosist Slovan
Krka - Urbanscape Loka

Jure Natek
Sportal Nekdanji reprezentant je novi direktor RZS
 
Ne spreglejte