Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2023,
22.30

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Četrtek, 14. 9. 2023, 22.30

7 mesecev, 3 tedne

rokometna liga prvakov, 1. krog

Celjani po izenačeni končnici na Danskem praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Celje Pivovarna Laško superpokal 2023 Alem Toskić | Celjani so sezono lige prvakov odprli s porazom na Danskem. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani so sezono lige prvakov odprli s porazom na Danskem.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

V sredo in četrtek se je igral prvi krog nove sezone rokometne lige prvakov. Celje Pivovarna Laško je na uvodni tekmi na gostovanju proti tradicionalnemu tekmecu Gudmeju izgubila s 36:38 (18:19).

Celje Pivovarna Laško superpokal 2023 Alem Toskić
Sportal Celjani v Hamletovo deželo brez bele zastave

Slovenski rokometni prvaki so po boleči sobotni zaušnici na uvodni tekmi lige NLB proti Trebanjcem izgubili tudi na mednarodni sceni. Na uvodni tekmi skupinskega dela lige prvakov so bili povsem enakovredni favoriziranim tekmecem iz Gudmeja, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so plačali davek neizkušenosti in doživeli prvi poraz v skupini B. Novo priložnost za mednarodno dokazovanje bodo imeli že 20. septembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz portugalskega Porta, v nadaljevanju pa jih nato čakajo še izjemno zahtevni dvoboji s špansko Barcelono, madžarskim Veszpremom, nemškim Magdeburgom, francoskim Montpellierom in poljsko Wislo iz Plocka.

Izbranci srbskega trenerja na klopi Celja Alema Toskića so odlično odprli obračun v Odenseju. Njihova igra v napadu je bila zbrana in preudarna, obramba trdna in gibljiva, po golu Tadeja Mazeja so si v deseti minuti priigrali štiri gole prednosti (7:3). V nadaljevanju so se začele kazati prve "razpoke" v igri Celjanov, kar glede na močno spremenjen kader v primerjavi z minulo sezono niti ni presenetljivo. Njihovi tradicionalni mednarodni tekmeci so to takoj izkoristili, v 15. minuti so izenačili na 8:8, dve minuti kasneje pa povedli z 10:9. Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, rokometaši iz mesta grofov pa so se izkazali v končnici prve polovice tekme, ko so nevtralizirali zaostanek dveh golov (14:16) ter se z zadetkom Tima Cokana na veliki odmor odpravili z 19:18.

Celje Trimo Trebnje | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

Celjska zasedba je bila tudi v drugem polčasu povsem konkurenčna danskemu prvaku. Obe ekipi sta večjo pozornost namenila igri v napadu, v "revolveraškem" obračunu pa so si Celjani v 47. minuti po dveh golih Cokana priigrali prednost dveh zadetkov (31:29). Slabih pet minuti pred koncem tekme so zaostali za dva gola (33:35). V prelomnih trenutkih dvoboja so bili vseskozi zelo blizu gostiteljem, ki so s pravočasno doseženimi zadetki držali pičlo prednost pred srčnimi Celjani in jih na koncu tudi premagali.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Štefan Žabić z osmimi in Mitja Janc s šestimi gol.

Mario Šoštarić je dal kar devet golov za Pick Szeged. | Foto: Vid Ponikvar Mario Šoštarić je dal kar devet golov za Pick Szeged. Foto: Vid Ponikvar V skupini B je Blaž Janc k zmagi Barcelone na gostovanju pri Montpellieru (30.25) prispeval dva gola. V skupina A je slovenski Eurofarm Pelister z 22:31 izgubil s Kolstadom. Urban Lesjak je branil za Eurofarm Pelister, Nejc Cehte je ob porazu dosegel štiri gole, Domen Tajnik pa enega. Aleks Vlah je Aalborgu s petimi goli pomagal do zmage nad Kielcam (34:31).

V četrtek zvečer je je Mario Šoštariš dosegel kar devet devet golov za Pick Szeged, ki pa je izgubil s PSG-jem z 29:31. Dean Bombač je dal šest golov za Pick, Matej Gaber enega, Borut Mačkovšek pa nobenega. Trije Slovenci so igrali za Zagreb, ki je s 23:30 izgubil s Kielom: Aljaž Pajtnar sedem obramb, Matic Suholežnik in Aleks Kavčič pa sta dala po en gol. Na parketu je bil še Gašper Marguč, ki pa za Veszprem ob zmagi v skupini B s 33:28 proti Magdeburgu ni zadel.

Liga prvakov, 1. krog

Sreda, 13. september

Četrtek, 14. september

liga prvakov Celje Pivovarna Laško Pick Szeged
Sportal Še en celjski poraz s Pickom, izločilni boji se izmikajo
Magdeburg Marko Bezjak
Sportal Bezjak zadeval in premagal Barcelono, v finalu s Kielcami
Ne spreglejte