Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
11. 2. 2014,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tone Tiselj Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj

Torek, 11. 2. 2014, 10.32

8 let

''Rokometašice Budućnosti igrajo izredno ostro, moško. To jim je dovoljeno''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener rokometašic Krima Tone Tiselj je po visokem porazu v Podgorici začuden, da so imel domačinke manj izključitev. Pravi, da bo proti Györu lažje igrati.

Rokometašice Krima so med dvema izjemno zahtevnima tekmama v ligi prvakinj. V nedeljo jih je v Podgorici povsem na kolena spravila Budućnost, ki jim je dovolila vsega 15 zadetkov, sama pa jih je zabila dvakrat toliko. V naslednjem krogu pa gostujejo pri Györu, aktualnem evropskem prvaku. Svoj pogled naprej, predvsem pa nazaj je predstavil trener Tone Tiselj.

"Budućnost je bila optimalno pripravljena na vse, poklopilo se ji je vse, nam nič. Na vse, kar smo vedeli, da nas čaka, nam ni uspelo najti odgovorov. V končnici smo dali priložnost nekaterim drugim igralkam, kar nam bo morda koristilo v nadaljevanju. Vrnila se je Jelena Grubišić, igrala je Nina Zulič. Črnogorke so storile vse, da nas premagajo z vso silo. Pride tekma, ko nasprotniku gre vse, tebi pa nič," pretirane drame iz podgoriškega srečanja ne dela Tiselj, ki ocenjuje, da je bil ključni dejavnik ostra podgoriška obramba, ki je bila "res na skrajni meji".

Več izključitev?

Dvakratnega osvajalca lige prvakinj s Krimom in tudi nekoč trenerja Budućnosti, ki se ni želel opredeliti, ali so bila posredovanja domačih rokometašic tudi groba, zato čudi, da so imele Črnogorke manj izključitev od Krima.

Uradni zapisnik je Ljubljančankam zabeležil deset, Budućnosti pa osem minut izključitev. A če se spustimo v podrobnosti: vsaj tri Krimove izključitve so bile relativno nepotrebne, sploh napaka klopi pri menjavi ter še dve pri vračanju v obrambo. Ob tem je črnogorska krožna napadalka Suzana Lazović tretjo izključitev in s tem rdeči karton dobila že v 37. minuti.

"Budućnost ima posebno energijo, čvrsta dekleta, ki igrajo izredno ostro, moško. Seveda pa jim je to tudi dovoljeno. Kadar je tako, dobijo še dodaten zalet. Ko se združi energija s tribun in na igrišču, ko imaš želeni veter, je to nekaj neverjetnega. To je težko doseči, a Budućnost to ima," dodatno kakovost svoji nekdanji ekipi priznava Tiselj, ki načeloma, če bi imel možnost, ne bi kaj veliko spreminjal v pripravi na tekmo.

"Igro smo želeli razširiti na krilne položaje, a od tam nismo imeli niti enega strela. Tudi načrt s prekrški nam ni uspel. Budućnost jih je napravila 41, mi 13, napravili smo 17 tehničnih napak. Tokrat je bilo res težko igrati, nasprotnik je dobil veter v jadra in potem se dogajajo takšne stvari. A poglejte: Danci so dva finala velikih tekmovanj visoko izgubili, zadnjega na domačem prvenstvu pred 14 tisoč navijači. To se v športu dogaja. Za nas je to dobra šola, Budućnost pa je pokazala, da ima odlično ekipo in da je resen kandidat za vrh lige prvakinj," pravi Krimov trener, ki meni, da utrujenost ni bila težava v njegovi ekipi.

Proti Györu bo lažje

V nedeljo Krim čaka še ena super težka tekma. Gostovanje pri Györu. "Ni skrivnost, da so Madžarke in Črnogorke velike favoritinje za prvi mesti v skupini. Z Györom bo verjetno lažje igrati, ker nima tako trde obrambe kot Budućnost, a ima vratarko na zelo visoki ravni. Verjamem, da bodo dekleta odigrala kakovostno tekmo, kdo je favorit, pa ni dvoma," je sklenil Tiselj.

Ne spreglejte