Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije selektor Boris Denič Veselin Vujović

Sreda, 27. 5. 2015, 12.54

8 let

Rokometaši z novim selektorjem po tretji olimpijski nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Veselin Vujović je postal novi selektor slovenske rokometne reprezentance. Pomagal mu bo nekdanji kapetan reprezentance in Celja Uroš Šerbec. Glavni cilj ostaja uvrstitev na olimpijske igre v Rio.

Kocka je padla, namigovanja so se uresničila. Seja predsedstva Rokometne zveze Slovenije je bila zgolj formalnost. Na njej je črnogorski strokovnjak, sicer pa rokometna legenda nekdanje skupne države in zdaj trener Zagreba, Veselin Vujović, nasledil Borisa Deniča in postal novi selektor moške izbrane vrste.

"Vnaprej ni bilo nikakršnega favorita. Iskali smo najboljšo možno rešitev za slovenski rokomet. Kratkoročni cilj je ustrezno odigrati tekmi s Slovaško in Latvijo, se uvrstiti na evropsko prvenstvo, tam odigrati solidno, se uvrstiti na olimpijske kvalifikacije in olimpijske igre 2016," je povedal predsednik RZS Franjo Bobinac. Preostala kandidata sta bila trener Vardarja Raul Gonzalez in Celja Branko Tamše. Ta je bil tudi prva izbira za pomočnika, a mu je klub postavil znak stop. Zato bo Vujoviću pomagal Uroš Šerbec, nekdanji kapetan slovenske reprezentance in Celja.

"Ko smo pretehtali izkušnje Vujovića, kot igralec in trener, njegovo energijo, je bilo jasno, da je najprimernejši kandidat. Dosegel je lepe uspehe. Očitate mu odvečno energijo … Tudi o tem smo se odkrito pogovorili. Gre za visoko strokovno, karizmatično osebo, ki lahko zelo pripomore, da bo slovenski rokomet uspešen tudi v prihodnjih letih," je še dodal in se zahvalil nekdanjemu selektorju Borisu Deniču.

Boljši igralec kot trener?

Vujović, ki je podpisal triletno pogodbo, je dejal, da je zelo počaščen, ker je bil izbran kot najprimernejši kandidat ob vseh slovenskih strokovnjakih in konkurentih.

"Denar ni bil motiv za moj prihod v Slovenijo. Pravijo, da sem bil boljši igralec kot trener. Mislim, da bom to do konca življenja. Težko je kot trener ponoviti takšne dosežke. Menil sem, da je Slovenija reprezentanca, ki ima veliko možnost, da na velikih tekmovanjih pokaže kakovost. Vselej sem jo imel za favorita za medaljo. Dogajalo se je, da v večjem delu velikih tekmovanj igra dobro, potem pa se ji zgodi, da ostane brez dobre uvrstitve. Bil sem ljubosumen, da imajo slovenski selektorji Zormana, Žvižeja, Škofa, Gajića, Mačkovška in druge. Menil, sem, da bi s temi igralci dosegel več," je dejal nekdanji selektor Srbije in zdaj trener Zagreba, ki se je poklonil delovanju svojega predhodnika.

Ne spreglejte