Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 3. 2021,
17.41

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

David Miklavčič RK Gorenje Velenje Pokal EHF

Četrtek, 18. 3. 2021, 17.41

2 leti, 1 mesec

rk gorenje velenje pred četrtfinalom evropskega pokala ehf

Torkova hladna prha pozabljena, na Češko le z enim ciljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Gorenje Velenje - Cocks | "Na Češko odhajamo po zmago. Bo ta za gol ali deset, pa bomo videli na Češkem," pred prvo četrtfinalno tekmo pravi David Miklavčič. | Foto Grega Valančič/Sportida

"Na Češko odhajamo po zmago. Bo ta za gol ali deset, pa bomo videli na Češkem," pred prvo četrtfinalno tekmo pravi David Miklavčič.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaše RK Gorenje Velenje v soboto čaka prvi polčas četrtfinala evropskega pokala EHF, ki ga bodo odigrali na terenu četrtfinalnega tekmeca HC Robe Zubri. Velenjčani se na presenetljiv torkov poraz z Ormožem ne ozirajo, na Češkem jih zanima le zmaga. Povratna tekma bo tri dni pozneje v Rdeči dvorani v Velenju.

RK Trimo Trebnje : Rhein-Neckar Löven, liga EHF
Sportal Celjani osvojili Ribnico in še povečali vodstvo v prvenstvu

Ekipa iz Šaleške doline je v drugem krogu zanesljivo premagala italijansko Sieno s skupnim izidom 61:44, v tretjem krogu odpravila finski Rihiimäki Cocks s skupnim izidom 62:52, v osmini finala pa na kolena spravila Borac iz Banja Luke (64:44). 

Podobne cilje ima tudi v četrtfinalu proti češkemu moštvu HC Robe Zubri, ki se je v tekmovanju za evropski pokal do zdaj pomerilo le z eno ekipo, slovaško MSK Povazska Bystrica, ki jo je premagala s skupnim izidom 52:50. Spopasti bi se morali še s St. Gallen in FC Hafnafrojdur, a sta ekipi tekmovanje zapustili.

"V petek ne bomo mogli imeti treninga, ampak nič zato. Dobili smo nekaj posnetkov, na nasprotnika se intenzivno pripravljamo," pravi trener Zoran Jovičić. | Foto: Grega Valančič/Sportida "V petek ne bomo mogli imeti treninga, ampak nič zato. Dobili smo nekaj posnetkov, na nasprotnika se intenzivno pripravljamo," pravi trener Zoran Jovičić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Dokazati, da so dobra ekipa

"Na Češko odhajamo po zmago. Bo ta za gol ali deset, pa bomo videli na Češkem. Ormož je preteklost, pred nami so novi izzivi in prvi je Zubri. Že v soboto lahko pokažemo, da smo dobra ekipa, in s takšno miselnostjo se odpravljamo na pot. V ekipi je nekaj lažje poškodovanih igralcev, nič resnega, razen Tilna Sokoliča, ki bo zaradi poškodbe v Ormožu najbrž nekaj časa oddaljen od igrišča. Upamo, da bomo vsi negativni na koronavirus in da nam ta ne povzroči kakšnih zapletov," je pred potjo na Češko za uradno spletno stran kluba dejal član Gorenja David Miklavčič.

"Čakata nas dva polčasa v četrtfinalu evropskega pokala. Prvi bo na Češkem, drugi doma. Zaradi koronavirusa imamo nekaj omejitev ob prihodu na Češko, zato ne bomo mogli imeti treninga v petek, ampak nič zato. Dobili smo nekaj posnetkov, na nasprotnika se intenzivno pripravljamo. Na Češkem bomo dali vse od sebe, da zmagamo," pa je misli strnil glavni trener Zoran Jovičić.

Preberite še:

LP: Celje PL - Kiel
Sportal Celjani ostajajo neporaženi
Ne spreglejte