Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 5. 2017,
1.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

1

Natisni članek

Slovenija Nemčija Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Četrtek, 4. 5. 2017, 1.34

6 let, 6 mesecev

Selektorjev pogled

Razočarani Veselin Vujović: Nekateri kot počasni posnetek

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

1

Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Seveda je bil besen. In razočaran. Podobne volje, kot je bil Veselin Vujović po porazu z Nemčijo, smo ga nazadnje videli na lanskem evropskem prvenstvu. Do igralcev je bil zelo kritičen. Z razlogom. A tudi njemu jih ni uspelo prebuditi.

Tudi na 14. uradni medsebojni tekmi slovenska rokometna reprezentanca ni premagala nemške. Ta je v lepo napolnjenih Stožicah slavila za kar devet golov. Iz ust selektorja Veselina Vujovića se se besede kar vsule. Poraz seveda ne pomeni zaprtih možnosti za evropsko prvenstvo. O njem bosta odločali tekmi s Švicarji in Portugalci.

O začetku tekme:
"Človek pogleda na semafor, ki na primer v 20. minuti kaže pet ali šest golov v korist Nemcev, ob tem pa nimamo nobene obrambe vratarja in napravljenega prekrška. Zahteval sem, da odigramo močno, čvrsto, tudi brezobzirno, da se Nemci prestrašijo. A nismo delali prekrškov."

Slovenija Nemčija rokomet | Foto: Morgan Kristan / Sportida Foto: Morgan Kristan / Sportida O visokih igralcih:
"Poskusili smo z Nikom Henigmanom, ki naj bi igral bolj globoko in se nato vračal na črto, a ni šlo. Počasnejši igralci, kot so Blaž Blagotinšek, Vid Poteko in Borut Mačkovšek, so v obrambi delovali kot počasni posnetek v primerjavi s hitrimi Nemci. Zapravili smo veliko čistih priložnosti, ki jih je ustavljal Andreas Wolff, naša vratarja pa (vsaj v prvem polčasu, op. a.) ne."

O relativnosti medalje:
"Zelo sem razočaran, ne glede na to, da smo v drugem polčasu pokazali znake življenja. A razlika je bila prevelika, Nemci pa so preveč izkušena reprezentanca. Tudi ko smo osvojili medaljo, sem govoril, da nismo boljši od Dancev, Švedov, Špancev, Nemcev, ki je niso. Medalja je za nas velik ponos, a tudi velika obveza.

Vse moramo narediti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Imamo veliko igralcev, ki so še zelo zeleni in jim manjka izkušenj. Ne glede na to, da igrajo po velikih evropskih klubih. Blagotinšek je daleč od resnega igralca, na katerega bi se lahko naslonili."

Fotogalerija Matica Klanška Veleja:

Fotogalerija
1 / 37
O "zunanjih" motnjah:
"Da, pogrešali smo Darka Cingesarja in Mateja Gabra, a tudi drugi igralci so reprezentanti. Oni bi morali pokazati, kaj znajo. Mačkovšek je bil tokrat v tisti podobi, zaradi katere sem se živciral v preteklosti. Ni igral na gol. Ni čudno, da sta bila Blagotinšek in Marguč naša najslabša igralca prvega polčasa.

Do sobote je treba dvigniti glave. Tako, kot so jih gledalci, ki so reprezentanco spodbujali, ne ozirajoč se na slabšo igro. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Do sobote je treba dvigniti glave. Tako, kot so jih gledalci, ki so reprezentanco spodbujali, ne ozirajoč se na slabšo igro. Foto: Morgan Kristan / Sportida Zamujala sta na priprave (Dolenec, Marguč in Blagotinšek, ki so v nedeljo zvečer v Franciji med seboj igrali četrtfinale lige prvakov, so v reprezentanco namesto v ponedeljek dopoldan prispeli v ponedeljek popoldan, op. a.), ker sta slavila uvrstitev Veszprema na final four.

To sem jima tudi povedal. Igralci so nenehno na družabnih omrežjih, s telefoni v rokah. Podeljujejo jim odlikovanja, prihajajo vabila … To je nekaj, kar te fante moti. Seveda ni samo to krivo, da ne dajejo golov, a na te stvari moramo biti pozorni."

O prihodnosti:
"Pričakoval sem, da bi lahko izgubili, vendar ne s tako visoko razliko. A tudi na svetovnem prvenstvu smo visoko izgubili s Španijo, nato pa vzeli medaljo. Pomembno je, kako se nekaj konča, ne začne. Ne glede na rezultat moramo v Nemčiji pokazati bistveno več kot tokrat, da bi si vrnili samozavest pred tekmama s Švico in Portugalsko."
Ne spreglejte