Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
1. 9. 2017,
16.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Maribor Branik Luka Žvižej Marko Šibila

Petek, 1. 9. 2017, 16.47

6 let, 6 mesecev

Mariborčani pred superpokalom

Prvovrstni izziv že za ogrevanje: Luka Žvižej proti Celju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
maribor branik | Foto Boštjan Selinšek

Foto: Boštjan Selinšek

Superpokal je tradicionalno odprtje rokometne sezone. Po treh letih ta prvič ne bo pod svodom nočnega neba v Portorožu. Letos ga bo gostil Slovenj Gradec. Tekmeca pa bosta državni in pokalni prvak Celje ter pokalni finalist Maribor.

Maribor ima novinca z bogato biografijo, nekdanjega kapetana Celja Luko Žvižeja. "Odličen test pred sezono, da vidimo, kje smo ta trenutek. Celjani so že v polnem tekmovalnem ritmu, mi začnemo prihodnjo soboto s tekmo državnega prvenstva v Novem mestu proti Krki. Tekmo, na kateri je vse mogoče, jaz pa lahko obljubim, da bomo prikazali veliko borbenosti in ogromno željo. Kaj bo to prineslo, bomo videli, seveda pa ne skrivamo, da si želimo doseči lep rezultat," je dejal rekorder po zadetkih v državnem dresu Luka Žvižej, ki so ga nekateri vijoličastem dresu videli že kakšno sezono prej.

Marko Šibila je pričakovano vesel okrepitve takšnega kalibra. | Foto: Boštjan Selinšek Marko Šibila je pričakovano vesel okrepitve takšnega kalibra. Foto: Boštjan Selinšek

"Pred leti je bolj za šalo padlo vprašanje, kdaj bom oblekel vijoličasti dres, in zdaj sem res tukaj. Precej hitro smo se dogovorili za sodelovanje, ekipa je primerna za doseg dobrega rezultata in moj cilj je, da bom po svojih najboljših močeh pomagal, da Maribor znova vrnemo na mesto, kamor spada. Cilj je končnica za prvaka, tam pa bo boj za vsako točko neizprosen." Maribor je sicer v lanski sezoni osvojil skromno sedmo mesto, prišel pa je do pokalnega finala.

Ne bo le "očka"

"Vesel sem, da imamo Luko v ekipi. Z njim smo dobili določeno mero izkušenosti in stabilnosti. Njegova kakovost je nesporna in prepričan sem, da bi še zagotovo kakšno sezono lahko odigral tudi v Ligi prvakov in v reprezentanci. Še vedno lahko odlično igra in v Maribor ni prišel zgolj, da bi opravljal neke vrste 'očetovsko' vlogo v moštvu. Vsekakor bo z svojimi izkušnjami pomemben člen, še posebej v tistih trenutkih, ko bo treba prevzeti odgovornost. Z vsem tem pa bo mladim igralcem pomagal k njihovi stabilnosti v igri," je povedal 55-letni Mariborčan na klopi Branika Marko Šibila, ki se je vrnil na mariborsko klop.

V zasedbi pa ne bo imel krožnega napadalca Zvonimirja Kapularja, ta se je z Mariborčani razšel in se odpravil na Norveško. Novinci v ekipi so poleg Žvižeja desni zunanji Andris Celminš, univerzalni zunanji igralec Žan Šol, srednji zunanji Rok Cvetko, desni zunanji Adnan Sivić, vratar Marin Đurica in krožni napadalec Kristjan Bezgovšek.

Kapetanski pogled: Tadej Sok

maribor branik | Foto: Boštjan Selinšek Foto: Boštjan Selinšek "Za nami je lepo obdobje napornih treningov in menim, da smo jih dobro opravili. Odigrali smo tudi nekaj tekem, na katerih smo po mojem stopnjevali formo, tako da smo dobro pripravljeni za začetek sezone.

Verjamem, da bomo to pokazali že na sobotni tekmi proti Celju, tisto glavno delo pa nas čaka na tekmah državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja.

Moram priznati, da so se vse novinci dobro vklopili in da bodo res dodana vrednost moštvu. Vse skupaj bi moralo botrovati boljši sezoni, kot smo jo imeli lani."
Ne spreglejte