Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
16. 4. 2017,
20.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

pokal Slovenije Celje Pivovarna Laško Maribor Branik finale

Nedelja, 16. 4. 2017, 20.45

6 let, 6 mesecev

Po finalu rokometnega pokala

Dvojna velika noč za Celje ob 20. pokalnem naslovu #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Celje PL Maribor finalepokala | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši Celja se na velikonočno nedeljo veselijo jubilejnega 20. naslova pokalnega prvaka. V finalu so v dvorani Tabor premagali gostitelja Maribor s 36:28 (18:14). Najkoristnejši igralec turnirja je postal Celjan Luka Žvižej, najboljši vratar pa Gregor Čudič iz Maribora.

V polfinalu so Celjani slavili na večnem derbiju proti Gorenju, Mariborčani pa so nekoliko presenetljivo ugnali Ribnico. Državni prvaki so osvojili svojo 20. pokalno lovoriko in šesto zapored, Maribor, ki nastopa celo v ligi za obstanek, pa je v finalu zaigral drugič. Tretje mesto je osvojilo Gorenje, ki je po dveh podaljških premagalo Ribnico.

Celje je Mariborčane premagalo s 36:28 (18:14). To je 20. pokalni naslov pivovarjev in šesti zaporedni. Kraji igranja in tekmeci se menjajo, zmagovalci pa ostajajo. Blaž Janc je dal deset golov, v seštevku pa je bil s 17 zadetki prvi strelec turnirja. MVP zaključka pokala Luka Žvižej jih je prispeval sedem. Urban Lesjak je imel pet obramb. Za Maribor je Aleksander Špende zadel sedemkrat. Tilen Leben je imel šest obramb.

Najkoristnejši igralec turnirja Luka Žvižej o tekmi #video

Pet golov v manj kot dveh minutah

Začelo se je atomsko. Še preden je ura na semaforju seštela dovolj sekund za dve minuti, sta ekipi dosegli že kar pet golov. Nadaljevanje je sledilo v nekoliko znižanem tempu, Celjani pa so kmalu prevzeli pobudo. Parametri njim v prid so bili vsekakor vratar, obramba in protinapadi, kjer je imel glavno vlogo Blaž Janc.

Fotogalerija Urbana Urbanca:

Fotogalerija
1 / 35

Na tak način so v 11. minuti prvič povedli za šest golov. Z dinamično igro v napadu je ekipa Sebastjana Soviča zaostanek omilila, čeprav si je privoščila tudi dva prejeta gola na prazen gol.

Mariborski pogled: trener Sebastjan Sovič:

Maribor pestile izgubljene žoge

Vijolični niso prišli bližje kot na štiri gole zaostanka vse do slabih pet minut pred koncem polčasa. Tedaj je Celjan na posoji v Mariboru – takšno pot sta ubrala še krožni napadalec Žiga Stopar in vratar Tilen Leben – Lucijan Fižuleto spretno zadel in izsilil še izključitev Boruta Mačkovška. Maribor je znižal na 13:16, njegov kapetan Tadej Sok pa je s sedemmetrovke zadel za 14:16.

Morda bi vijolični prišli še bližje, če jih ne bi pestile izgubljene žoge. Po osmi takšni je iz avta na prazen gol zadel Luka Žvižej za 18:14.

Andraž Kete je dobro snoval mariborsko igro. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andraž Kete je dobro snoval mariborsko igro. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celje na varni prednosti

V drugem polčasu so Celjani z ekipno in posamično kakovostjo večinoma obnavljali prednost med štirimi in šestimi goli. V zadnje četrt ure pa so stari in novi pokalni prvaki večkrat pobegnili tudi na plus sedem. Na koncu celo na 36:28. Razliki navkljub ne Maribor, ki se je po odlični tekmi z Ribnico izkazal za vrednega finala, ne Celje nista popuščala do konca, predstavila pa sta tudi svoje rezerviste. Kakovostna razlika je bila vseeno občutna, še posebej v zadnji četrtini tekme.

Celje PL : Maribor Branik 36:28 (18:14)

Dvorana Tabor, gledalcev 1250, sodnika: Sok (Ormož) in Leskovec (Kranj).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (5 obramb), Gajić (6 obramb), Malus, Babarskas 1, Janc 10, Razgor, Suholežnik, Marguč 3 (2), Grošelj 1, Poteko 3, Zarabec 5, Kodrin, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Žvižej 7 (2), Bečiri 1.

Maribor Branik: Čudič (1 obramba), Leben (6 obramb - 1 x 7-m), Kapular 3, Rožman, Bogadi 1, Sok 4 (2), Tomič, Hrastnik 2, Velkavrh, Fižuleto 2, Špende 7, Verdinek 4, Stopar 1, Čagalj, Štumpfl, Kete 4.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Maribor Branik 2 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Maribor Branik 8 minut.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte