Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
15. 4. 2017,
19.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Sobota, 15. 4. 2017, 19.48

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Celjem in Gorenjem

Gorenje "prešpricalo" polovico tekme, Celje v finale #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Rokometaši Celja so se uvrstili v finale slovenskega pokala, kjer jih čaka bodisi Maribor bodisi Ribnica. V polfinalu so premagali večne tekmece iz Velenja s 26:23 (18:10).

Celjani niso izgubili niti 18. derbija zapored z Gorenjem. Po zmagi s 26:23 so se v Mariboru uvrstili v finale slovenskega pokala. Še posebej so prevladovali v prvem polčasu, ko so vodili že za osem golov. Na začetku drugega so dodali še enega več.

A Velenjčani so v 20 minutah skoraj izvedli "Veszprem - Kielce", lanski finale lige prvakov, ki so ga Poljaki dobili celo po zaostanku za devet golov. To slovenskim prvakom sicer ni uspelo, a imeli so napad za le gol minusa. Celjani so se izvlekli in se bodo v nedeljo zasluženo potegovali že za svojo 20. pokalno lovoriko, šesto zapored. Odločil je prvi polčas, ki so ga Velenjčani, če se izrazimo po šolsko, "prešpricali".

Za Celje je Blaž Janc dal sedem golov, enega več kot Luka Žvižej. Za Gorenje sta Luka Mitrović in Matjaž Brumen zadela po šestkrat. Urban Lesjak je imel 12 obramb, Klemen Ferlin pa šest.

Celjani bodo poslušali

"Tekmo smo zasluženo dobili, a na nobeni tekmi si ne smemo dovoliti takšnega padca zbranosti oziroma takšne igre v napadu, kot smo jo pokazali v drugem polčasu," je med drugim dejal celjski trener Branko Tamše: "O tem bodo fantje gotovo poslušali. Deset minut po odmoru smo odigrali po željah, nato pa je sledilo nekaj neizsiljenih napak, ki mi gredo pošteno na živce."

Miha Zarabec o tekmi:

"Takšni razliki v prvem polčasu je botrovalo predvsem dejstvo, da smo 'razbranili' Urbana Lesjaka. Ta je obranil nekaj čistih strelov in Celjani so se odlepili. Razlika devetih golov je bila prevelik zalogaj, da bi se lahko popolnoma vrnili v tekmo," je bil realen kapetan Gorenja Niko medved, ki ga v nedeljo ob 15.00 čaka tekma za tretje mesto.

Tvitospektiva:

Ne spreglejte