Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2024,
20.30

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

Natisni članek

Peter Šiško Poljska Borut Mačkovšek Luka Žvižej Tilen Kodrin Slovenska rokometna reprezentanca EP v rokometu 2024

Sobota, 13. 1. 2024, 20.30

3 mesece, 2 tedna

Po tekmi Slovenija : Poljska (32:25)

Poteza Slovenca, ki je navdušila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73
slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Poljska Tilen Kodrin | Tilen Kodrin je ob zmagi dosegel pet zadetkov. | Foto Guliverimage

Tilen Kodrin je ob zmagi dosegel pet zadetkov.

Foto: Guliverimage

Slovenski rokometaši so na svoji drugi tekmi evropskega prvenstva v Nemčiji z 32:25 nadigrali Poljsko in z odliko opravili prvi izpit letošnjega turnirja. "Ta predstava nam je vlila ogromno samozavesti, videli smo, da se da, da zmoremo," je bil po tekmi zadovoljen Tilen Kodrin, ki je ob zmagi dosegel pet zadetkov, še posebej pa se je izkazal z golom v zadnji sekundi prvega polčasa. Slovenci so si že zagotovili tudi mesto v drugem delu tekmovanja.

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Poljska
Sportal Slovenci do velike zmage in napredovanja, Ferci šokirali Norvežane

Rokometni reprezentanci se bo v Berlinu pridružil Šiško

Iz tabora slovenske rokometne reprezentance so sporočili, da se bo v nadaljevanju prvenstva izbrani vrsti priključil član Gorenja Velenja Peter Šiško. Slovenska izbrana vrsta bo lahko v nadaljevanju prvenstva, obeta se ji uvrstitev v drugi del tekmovanja in s tem dodatne štiri tekme, znova računala na 19 igralcev. Levi zunanji Šiško za zdaj po informacijah Rokometne zveze Slovenije ostaja zunaj osemnajsterice, ki ima pravico nastopa na EP, a se bo pridružil ekipi v Berlinu, kjer bo skupaj s strokovnim štabom odslej 19 igralcev.

Zasedba Uroša Zormana je v primerjavi s prvo tekmo s Ferskimi otoki proti Poljski pokazala veliko odločnejši obraz in bila, razen nekaj uvodnih minut, z naskokom boljša tekmica od Poljakov, ki proti razpoloženim Slovencem, ki so se razleteli po igrišču, niso imeli nobene možnosti. Slovenci so že po prvih 30 minutah vodili z 20:14, v drugem polčasu je prednost znašala tudi deset zadetkov, na koncu pa so zmagali z 32:25.

"Fantom moram čestitati, da so se od prve do zadnje minute držali našega načrta, odigrali smo točno tako, kot smo načrtovali. Imeli smo pravo željo, da dobimo tudi to drugo tekmo, za katero smo vsi vedeli, kaj nam prinaša. V tem trenutku smo zadovoljni, a vsi vemo, da nas čez dva dni čaka že nov test," je po koncu za RZS dejal pomočnik selektorja Luka Žvižej, ki je ekipo skupaj s strokovnim štabom odlično pripravil na vse pasti poljske igre, po koncu tekme pa prevzel tudi medijske obveznosti, saj je selektor Zorman že takoj po začetku srečanja ostal brez glasu. "Kar se tiče Uroša, ne vem, zakaj je izgubil glas, a zgodilo se je že na začetku tekme. Potem je vse nadaljnje napotke razlagal bolj po tiho. Te so potrebovali, a vse je potekalo v mirnem tonu. Če se je bilo treba zadreti, smo se pač drugi, a ni bilo prave potrebe," je še dodal Žvižej. Slovenija je na uradnih dvobojih še šestič na zadnjih sedmih tekmah nad Poljsko slavila, skupno pa ima osem zmag na 13 tekmah. Štiri so dobili Poljaki, en dvoboj se je končal brez zmagovalca.

Slovenski navijači so bili lahko zadovoljni s predstavo slovenskih rokometašev. | Foto: Guliverimage Slovenski navijači so bili lahko zadovoljni s predstavo slovenskih rokometašev. Foto: Guliverimage

"Adrenalin še vedno dela. Najprej pohvala fantom in celotni ekipi, mislim, da smo danes prikazali izvrstno predstavo tako v obrambi kot v napadu. Mislim, da smo tekmo prelomili v prvem polčasu z dobro igro v obrambi, ker so imeli Poljaki velike težave in smo dosegli pet, šest lahkih zadetkov, kar nam proti Ferskim otokom ni uspelo. Jutri je pred nami prost dan, da napolnimo baterije, potem pa na polno proti Norveški," je bil zadovoljen Borut Mačkovšek, ki je z zadetki z devetih metrov blestel že v prvih minutah tekme, ko je Slovenijo ob nekaj začetne treme držal v stiku s tekmeci.

Kodrin z mojstrovino zapečatil prvi polčas

Za verjetno najlepšo potezo tekme je ob koncu prvega polčasa poskrbel Tilen Kodrin, ki je v zadnji sekundi igre iz mrtvega kota žogo še pravi čas spravil v poljsko mrežo in poskrbel za še dodatno navdušenje slovenskih navijačev v Merceds Benz areni v Berlinu. "Zelo sem zadovoljen in vesel, da smo izpeljali in izpolnili načrt, ki smo si ga zadali pred tekmo, ter odigrali super tekmo v obrambi in se razleteli po igrišču ter bili nevarni iz vsakega položaja. Ta predstava nam je vlila ogromno samozavesti, videli smo, da se da, da zmoremo igrati z močnimi reprezentancami ter da se ne bojimo nikogar, ki nas še čaka," je po koncu povedal slovenski krilni rokometaš.

Mojstrovina Kodrina, ki je navdušila:

"Pride taka tekma kot proti Ferskim otokom, ko res ni bilo žog na krilo. Na koncu je najbolj pomembna ekipa, zmaga. Danes je bilo malce drugače. Z odlično obrambo smo izkoristili protinapade, kar ekipi daje dodaten zagon, samozavest. Ko imaš dobro obrambo, lahko v napadu narediš kakšno napako več, pa kljub temu ne izgubiš samozavesti. Ključ do zmage je bila obramba, ki je bila od prve minute na visoki ravni. Zelo se je poznalo, da nam ustreza slog poljske igre, saj imajo višje in počasnejše igralce, ki naši obrambi veliko bolj odgovarjajo. Ferci so manjši, hitri, tudi žoga je hitra, igrajo ena na ena, kar je velika obremenitev za naš srednji blok, predvsem za Boruta Mačkovška in Blaža Blagotinška. Danes sta njihove igralce skorajda zlahka ustavljala," pa je po zmagi dodal še Gašper Marguč.

Slovenija si je ob presenetljivem remiju med Norveško in Ferskimi otoki (26:26) že pred ponedeljkovim medsebojnim obračunom (20.30) z Norvežani v tretjem krogu priigrala nastop v drugem delu tekmovanja. Ta bo za skupine D, E in F potekal v Hamburgu. Prvič bodo Slovenci tam nastopili v sredo, skupaj pa bodo v drugem delu odigrali še štiri tekme. Njihove tekmece bodo Švedska, Nizozemska, Danska in Portugalska, ki so si tako kot Slovenija že zagotovile mesto v drugem krogu.

Preberite še:

Hrvaška Mario Šoštarić
Sportal Nekdanji slovenski reprezentant blestel ob veliki zmagi Hrvatov, Srbi se držijo za glavo
Ferski otoki navijači EP v rokometu 2024
Sportal Na tekmi proti Sloveniji kar deset odstotkov populacije Ferskih otokov #video
Ne spreglejte