Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
15.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

evropsko prvenstvo Veselin Vujović reprezentanca

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 15.06

6 let, 7 mesecev

"Pokal za evropskega prvaka pustite kar v Sloveniji, da vam ga ne bo treba nositi nazaj"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenske rokometaše v prvi polovici januarja čaka evropsko prvenstvo na Poljskem. V Vroclavu bodo svoj prostor pod soncem v posebnem središču našli tudi navijači in poslovneži.

Lovorika za evropskega rokometnega prvaka te dni potuje po Sloveniji, ki je prva država njene ture. Videti jo je mogoče v Mercatorjevih centrih v Novem mestu, Ljubljani, Celju in Velenju. Danes je gostovala tudi v središču Ljubljane, kjer so predstavniki Rokometne zveze Slovenije in poljske države ter njene rokometne zveze predstavili športno in poslovno sodelovanje na evropskem prvenstvu 2016, kjer bo Slovenija imela svoje središče.

Prvenstvo bo od 15. do 31. januarja potekalo v več poljskih mestih. Slovenija bo skupinski del igrala v Vroclavu, kjer ji bodo družbo v skupini delale reprezentance Španije, Švedske in Nemčije.

Selektor ne bi nosil, Luka pa bi

Poljski predstavniki so izrazili zadovoljstvo, da bo Slovenija nastopila v omenjenem znamenitem mestu, delegaciji sta si tudi izmenjali priložnostna darila. Podpredsednik RZS Boštjan Kozole je svojemu kolegu iz Poljske izročil dres Vida Kavtičnika in dejal: ""Upam, da ga boste gledali do konca prvenstva."" To bi seveda pomenilo, da bi Slovenci zaigrali v finalu, kar se je v zgodovini prvenstev zgodilo enkrat, pred slabimi 12 leti v Sloveniji.

"Kar zadeva mene, lahko Poljaki kar pustijo pokal tu, da jim ga ni treba nositi nazaj. Mi imamo visoke ambicije in cilje. Vse bomo storili, da kar najbolje predstavljamo državo, da bomo mi poskrbeli za največji uspeh, ki bo večji kot na primer organizacijski. Ta vidik je sicer odličen. Upam, da bomo naredili to, po čemer se bo letošnje leto poznalo – poskrbeli za dober uspeh na evropskem prvenstvu in se na kvalifikacijah uvrstili na olimpijske igre," je povedal slovenski selektor Veselin Vujović, ki bo svoje igralce oziroma 21-erico kandidatov zbral okrog 20. decembra.

Med njimi bo gotovo tudi Luka Žvižej, rezervni kapetan slovenske ekipe. "Naše ambicije so zelo visoke, cilji so postavljeni najvišje. Pred prvenstvom se bomo poskušali čim bolje pripraviti, da bomo igrali karseda dobro. Potrudili se bomo, da če bodo Poljaki že odpeljali pokal, ga bomo mi prinesli nazaj," kot ponavadi dolgoletnemu reprezentantu ni primanjkovalo hudomušnosti.

Navijaške tribune se polnijo

Reprezentanca računa tudi na podporo s tribun. RZS se je povezala s turistično agencijo Kompas, ki je s svojimi aranžmaji že napolnila tri avtobuse. Seveda pa je mogoče na Poljsko odpotovati tudi z letalom.

"Poljska je relativno blizu, niti Vroclav ni tako daleč, da se ne bi mogli odpraviti z avtobusom. Nasprotniki so najbolj primerni, kar jih je bilo mogoče dobiti. Poleg prevoza, ogleda tekem in hotela smo pripravili tudi navijaško hišo, središče. To je pivovarna Varka v Vroclavu, kjer bomo ustvarili pravo navijaško vzdušje. Tradicija je na strani tega, da verjamem v primernost rezultatov, mi pa bomo poskrbeli za prijetno vzdušje. S predstavniki mesta bomo poskušali pričarati še kakšno atraktivnost več. Navijači že kličejo. Mislim, da se bo v naslednjih tednih mrzlica še stopnjevala," je optimist eden Kompasovih direktorjev Peter Majerle.

Ne spreglejte