Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2013,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Jure Dolenec Vladan Matić David Špiler

Sreda, 23. 1. 2013, 13.42

8 let

Po ponovitev aprila 2010 in nov skalp Rusov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski rokometaši so se na velikih tekmovanjih z Rusi merili šestkrat, a igrišče vselej zapustili kot poraženci. So pa zmagali na dveh prijateljih tekmah. Ne zadnji celo s plus deset.

Poleg šestih tekem, ki so jih proti Rusom odigrali na velikih tekmovanjih, so se z njimi srečali še na treh prijateljskih. Z velikim optimizmom nas lahko navdaja zadnja. Aprila 2010 so namreč z njimi pometli in jih pustili kar 10 zadetkov zadaj. 42:32 je bilo za Slovenijo, z največ goli pa sta se izkazala Jure Dolenec in David Špiler. Dosegla sta jih po šest. "Verjamem, da Rusijo lahko premagamo. A ne bo lahko. Po ponedeljkovi zmagi nad Egiptom smo si pogledali posnetek in preučili ruske kombinacije na obrambo 6-0," je dejal Dolenec in dodal: "Rusi so v rahli prednosti, saj so imeli več časa za počitek, kar je na tem zahtevnem turnirju izjemno pomembno."

Da Rusi niso več to kar so bili nekoč, se zavedajo tudi stavnice, ki Slovencem namenjajo manjšo kvoto. "Izbrali so si lahko pot," je po zmagi nad Srbijo dejal celjski trener Vladan Matić. In res so si jo. Zaradi vseh zmag v skupinskem delu. Španija – Nemčija, Danska – Madžarska in Francija – Hrvaška so preostali četrtfinalni pari. Priložnost za polfinale je res enkratna.

Slovenska reprezentanca je torek namenila regeneraciji in celjenju manjših ran. Vse zato, da bodo drevi optimalni in kljub precej divjemu ritmu tekem pripravljeni na še en obračun. Na obračun, ki jih lahko popelje do polfinala. Dragan Gajić, ki je zaradi natrgane mišice s prvenstvom že zaključil, je pred odhodom v Španijo dejal, da bi ga povsem zadovoljila le kolajna. Ob 18.15 bo cela Slovenija stiskala pesti. Da fantje premagajo Ruse in da bo Gajotova želja bližje realizaciji.

Ne spreglejte