Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
20.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Emir Teletović

Torek, 14. 4. 2020, 20.25

4 leta

Ose zadržale močan vratarski dvojec

Po Pajntarju z Velenjem podaljšal še Teletović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Emir Teletović - Gorenje Velenje | Vratar Emir Teletović ostaja v Velenju. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Vratar Emir Teletović ostaja v Velenju.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Iz rokometnega kluba Gorenje Velenje se sporočili, da jim je uspelo pogodbo podaljšati še z drugim vratarjem Amrijem Teletovićem. Medtem ko je Aljaž Panjtar novo pogodbo s slovenskimi podprvaki sklenil že pred tednom dni, je dveletno zvestobo osam danes obljubil še Teletović, sicer otrok velenjskega kluba.

Tridesetletni vratar Amir Teletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskem klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah, sporočajo Velenjčani. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, v sezoni 2010/11, ko je Gorenje Velenje prav tako stopilo na slovenski rokometni vrh, pa so ga posodili v novomeško Krko.

Aljaž Panjtar
Sportal Tudi Škofjeločan ostaja v osjem gnezdu

Nov pomemben korak h gradnji kakovostne ekipe

Jeseni 2014 se je nekdanji mladinski reprezentant preselil k mariborskemu Braniku, leto zatem pa nato prvič odšel na tuje in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, nato pa se je odločil za vrnitev k matičnemu klubu.

V Velenje se je vrnil s sezono 2018/19, kjer se je pridružil povsem prenovljeni in pomlajeni zasedbi, "v zadnjih dveh sezonah v črno-rumenih barvah pa je dokazal, da je izjemno kakovosten vratar, zato so Velenjčani s podpisom nove pogodbe do konca sezone 2021/22 naredili nov pomemben korak h gradnji kakovostne ekipe v prihodnjih sezonah. Skupaj s Panjtarjem bosta tako zagotovo ena od najbolj perspektivnih vratarskih dvojic v Sloveniji".

Teletović: Se vidimo prihodnjo sezono v Rdeči dvorani!

"Vesel sem, da ostajam v klubu, kjer sem naredil svoje prve rokometne korake. Menim, da je poseben občutek igrati pred domačimi navijači, za domači klub, kjer sem odraščal. Letošnja sezona se je žal predčasno končala, za nas v zelo nepravem času, ampak je, kar je, mi se bomo v prihodnji sezoni potrudili popraviti vtis, ki smo ga pustili ob koncu letošnje sezone. Upam, da nas bodo Šaleški graščaki še naprej podpirali, kot so nas do zdaj, za kar se jim tudi zahvaljujem. Se vidimo prihodnjo sezono v Rdeči dvorani," navijačem sporoča 189 centimetrov visoki čuvaj mreže.

Janez Gams: S podaljšanjem pogodbe z Emirjem smo naredili pomemben korak h gradnji  kakovostne ekipe tudi v prihodnje. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Janez Gams: S podaljšanjem pogodbe z Emirjem smo naredili pomemben korak h gradnji kakovostne ekipe tudi v prihodnje. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Nadvse zadovoljen je tudi direktor kluba Janez Gams: "Emir je od svoje vrnitve v matični klub pred sezono 2018–2019 pokazal, da je z leti in vsemi izkušnjami, ki jih je nabral, postal izjemno kakovosten vratar, ki je lahko dodana vrednost vsaki ekipi. Vesel sem, da nam je, kljub vsem racionalizacijam, ki smo jih, k sreči, začeli izvajati že pred krizo zaradi koronavirusa, uspelo obdržati vratarski dvojec iz te sezone. S podaljšanjem pogodbe z Emirjem smo naredili pomemben korak h gradnji kakovostne ekipe tudi v prihodnje. Nadejam se, da nas bo v prihodnji sezoni, tudi na tem položaju, smola s poškodbami obšla in bosta lahko Emir in Aljaž dokazala, da sta najboljši vratarski dvojec v državi."

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov
Sportal Brez vroče krvi: tudi v klubu slovenskih prvakov bodo nižali plače
Veselin Vujović
Sportal Vujović: S Slovenijo bi na preteklem evropskem prvenstvu osvojil medaljo
denar, evri
Sportal Ko zmaga finančni rak
Ne spreglejte