Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
28. 9. 2014,
6.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Arpad Šterbik liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 28. 9. 2014, 6.49

8 let, 5 mesecev

Pet dni je trepetal pred Celjem, nato ga je premagal lastnoročno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ob Timurju Dibirovu je vratar rokometnega kluba Vardar gotovo tisti, ki je odločil srečanje s Celjani v Zlatorogu. Kar dvajset obramb priča o tem.

Dvesto centimetrov, sto dvajset kilogramov. Arpad Šterbik že z dobrim postavljanjem zasede več kot polovico rokometnega gola ali še več. Ko je v vratih on, se roke skrajšajo, v glavo napadalca se naseli dvom, ki najeda možgane: bom zadel ali ne? Branko Tamše se je po tekmi slikovito izrazil, da so Šterbika želeli neciljati.

"Morda so Celjanom malo pošle moči … Jaz sem se pred njimi tresel pet dni. Videl sem namreč, kako igrajo. Kako ti fantje letijo po igrišču. Imajo kakovost. Mi ne bi smeli priti na igrišče, kot smo. Nobena ekipa pred nami ne bo kar slekla hlač. Jezen sem na ekipo, ki bo morala igrati resneje. Imamo težko skupino," je vojvodinski Španec navrgel nekaj politično korektnih, a vseeno, vsaj na prvi pogled, precej iskrenih pohval na račun slovenskih prvakov.

Obenem ni pozabil okrcati svoje ekipe, in sicer za medel pristop. Po dobrih dvajsetih minutah je namreč Celje vodilo z 11:5. "Če izgubljamo ali zmagujemo, moramo gledati na razliko v zadetkih, ki lahko na koncu odloči o uvrstitvah v tej skupini. Vsakdo namreč lahko premaga vsakega. Moramo igrati bistveno drugače. V nasprotnem primeru ne bomo imeli težav le na gostovanjih, ampak tudi doma," je prepričan 34-letnik.

Ne spreglejte