Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
7. 7. 2015,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ognjen Backovič Ljubljana rokomet Boštjan Ficko

Torek, 7. 7. 2015, 10.47

8 let

Ognjen Backovič o Slovanu: Trženje ni šprint, ampak tek na dolge proge

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometnemu klubu Slovan, pred skoraj četrt stoletja evropskemu podprvaku, bo del starega sijaja tako na igrišču kot v pisarni poskušal povrniti nekdanji reprezentant Ognjen Backovič.

Za njim je poldrugo desetletje poklicne rokometne kariere. Obredel je sedem držav in deset klubov, kronike ob njegovem imenu zapišejo 118 nastopov za reprezentanco in 174 golov. Vrstnik in dolgoletni soigralec Uroša Zormana je sodeloval pri največjem uspehu, srebrni kolajni pred 11 leti, in malo prej Celjanom s Prulami prvi izmaknil državni naslov. V lanski sezoni je ob službi nastopal v Švici. Letošnje poletje pa je Ognjen Backovič rokometni karieri postavil piko.

Vrača se domov, h koreninam. Postal je sodelavec Slovanovega trenerja Boštjana Ficka. Skrbel bo predvsem za piljenje obrambnih veščin in podrobnosti pri delovanju zunanjih igralcev. A pozor, tako kot preostala nova Slovanova garnitura – v prostem času. Backovič je namreč predstavnik enega od švicarskih podjetij, ki se ukvarja s fleksibilno embalažo, za države nekdanje Jugoslavije.

Dela ne manjka in ga tudi ne bo

Ker trženje obvlada teoretično in praktično, bo pomagal tudi v tem pogledu. Dela bo imel dovolj. Spletna stran je že mesece mrtva, zadnja objava na Facebooku sega v maj 2014 … "Trženjske akcije niso šprint, ampak tek na dolge proge. Konstanto bo izpostaviti predvsem dolgoročno," si 35-letnik ne dela utvar, da se bodo spremembe zgodile čez noč.

Rezultati bi bili lahko dobrodošel pripomoček ali pospeševalnik večje prepoznavnosti in obenem generator večjega obiska, vendar … "Trženje ni odvisno od rezultatov. Če bi bilo tako, bi bilo Slovanu zelo težko. Prvenstveno je treba spet vzbuditi zanimanje pri najmlajših kategorijah, jih potegniti z ulice, popularizirati rokomet. Treba je dobiti bazo otrok, ki bodo spet z veseljem hodili na članske tekme, kot smo nekoč mi. Ko sem začenjal jaz, so bili moji vzorniki v članski ekipi Slovana," v prihodnost zre Ljubljančan.

Nekoč reprezentančni trojček

Ficko, Beno Lapajne in on. Tri velika imena slovenskega rokometa, ki so se vrnila Slovanu na pomoč pri organizacijski in strokovni plati. So lahko oni zagotovilo za vrnitev Slovanove kredibilnosti?

"Da pridobiš kredibilnost in dobro blagovno znamko, so potrebna leta. Izgubiš pa ju lahko z eno slabo akcijo. Govorimo o tednih ali celo dnevih. Ne razmišljam o preteklosti. Sam poznam Slovana bolje od javnosti, tu sem odrasel. Rešujejo ga že 20 let. Verjamem, da so stvari na novo postavljene. Ali nam bo uspelo, ne vem. Vse delamo za to, da nam bi. Potrebujemo čas, a nekje je treba začeti. Ljudje, s katerimi delamo, so dobri in pošteni, sam pa bom pomagal po najboljših močeh. Če bom videl, da stvari ne gredo v začrtani smeri, se bom umaknil," je optimist, a ne idealist povratnik v Slovana Backovič.

Ne spreglejte