Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
1. 11. 2015,
11.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Larvik Norveška rokomet

Nedelja, 1. 11. 2015, 11.29

7 let, 12 mesecev

Nora Mørk po šestih operacijah ena najbolj vročih rokometašic na svetu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Če smo prave, lahko premagamo kogarkoli," je z razlogom prepričana Nora Mørk, ena najboljših rokometašic na svetu, ki osvaja klubske in reprezentančne vrhove.

Da je ta hip Nora Mørk ena najbolj vročih in atraktivnih rokometašic na svetu, ni pretiravanje. V športnem smislu gotovo, za marsikoga tudi v kakšnem drugem pogledu. Norveška levičarka je visoka le 167 centimetrov, a z lahkoto igra na zunanjem položaju. Centimetre učinkovito nadomešča z energijo, hitrostjo, močjo, eksplozivnostjo.

Lani je bila najboljša desna zunanja lige prvakinj in njena tretja strelka. Z Norveško je na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in Madžarskem odšla povsem do konca in si rezervirala mesto tudi v ekipi all stars. Kot kaže, pa bo "njena" tudi sezona 2015/16.

"Poleti sem trdo delala, zdaj se mi obrestuje. Uživam vsak trenutek, res je izjemno igrati v ligi prvakinj," pravi 24-letnica, ki je v preteklosti šla čez pravo kalvarijo poškodb. Zaradi težav z obema kolenoma je morala kar na šest operacij, izgubila pa je približno dve sezoni.

Sestri le sledi

Zdaj so težki trenutki preteklost. Lanski uspeh je bil lep obliž na rane, a zadnjega, najpomembnejšega koraka Larviku ni uspelo storiti. Od Norvežank je bila v finalu boljša podgoriška Budućnost.

"Težko je bilo izgubiti v lanskem finalu, upam, da ga lahko spet dosežemo. Zahtevno bo, saj so se nekatere ekipe še okrepile. Vendar smo v dobri formi. Če smo prave, lahko premagamo kogarkoli," je samozavestna 24-letnica, ki ji je v velik navdih sestra dvojčica Thea, ki igra na levem krilu: "Ona je stroj. Jaz ji le sledim med pripravami, izjemno je posvečena rokometu. Fizično je neverjetna."

"Ponosna sem na soigralke"

Čeprav so v prvem krogu izgubile proti Rostovu, so Norvežanke več kot legitimne kandidatke najmanj za zaključni turnir, če ne tudi za evropsko krono. Svoje značaj, znanje, uigranost, predvsem pa duh so jasno prikazale tudi v Stožicah. Zapuščale so jih z zmago, težko 16 golov.

"Analizirali smo prejšnji tekmi Krima in ugotovili, da je bil konkurenčen vse do zadnjih 10, 15 minut srečanja. Od Ljubljančank smo pričakovali več, a mi smo odigrali dobro predvsem v prvem polčasu in tudi v drugem. Ponosna sem na soigralke," je pogovor sklenila Nora Mørk, ki se je le skrivnostno nasmehnila ob vprašanju glede svoje prihodnosti. Poleti ji namreč poteče pogodba, ponudb ji prav gotovo ne bo manjkalo.

Ne spreglejte