Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
11.59

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nina Jeriček Nimes

Petek, 10. 5. 2013, 11.59

2 leti, 1 mesec

Nina Jeriček: V Sloveniji bi jo zanimal le Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Decembra 2010 se je zaradi razmer, ki so takrat vladale pri Olimpiji preselila v Nimes in postala ena najboljših rokometašic francoskega prvenstva. Pogovarjali smo se z Nino Jeriček.

Po dolgih letih kaljenja v Sloveniji, igrala je v Celju, Žalcu in nazadnje pri ljubljanski Olimpiji, je konec leta 2010 dobila priložnost, da se prvič preizkusi onkraj slovenskih meja. Odšla je Francijo. Pri snubljenju je bil uspešen Nimes. "Z reprezentanco smo bile na evropskem prvenstvu na Norveškem in tam igrale proti Francozinjam. Mislim, da je bila to ena mojih boljših tekem. Opazili so me, stopili z mano v stik. Olimpija je bila takrat v res slabem položaju, zato sem se odločila da grem," se tistega odboja spominja Jeričkova, ki pred odhodom ni imela kakšnih večjih pričakovanj. Pa se je zmotila. In to kako! Postala je namreč gonilna sila kluba, pogodbo pa je že tretjič podaljšala. Najnovejši aneks ji velja do konca prihodnje sezone.

"Slovensko in francosko prvenstvo? Ni primerjave."

V francoskem prvenstvu ji je, če ga primerja s slovenskim, všeč predvsem to, da je zelo izenačeno. "V vsaki ekipi so zagotovo tri ali štiri reprezentantke. Ni primerjave," pravi Jerry, ki je vrnitev v Slovenijo trenutno ne mika. "Slovensko prvenstvo mi ne bi bilo zanimivo." Mogoče bi pristala le na pogodbo s Krimom, ki igra ligo prvakinj. V Evropi, v pokalu challenge je letos nastopal tudi njen Nimes. A izpadel v četrtfinalu. Tudi v prvenstvu, predvsem v končnici, jim ni šlo kot bi si želele. "Po rednem delu smo bile tretje, potem smo šle v playoff. Ravno takrat smo nekoliko padle iz forme in izgubile s šesto ekipo, ter osvojile končno peto mesto (zadnji vlak, ki v naslednji sezoni še pelje v Evropo, op. a.). Zagotovo nismo zadovoljne. Imele smo priložnost, da bi osvojile "Coupe de la ligue" pa smo bile druge. Lahko bi se bolje odrezale."

Majo je vodstvu predlagala prav ona

Mogoče se bodo že v prihodnji sezoni. Ekipo bo namreč okrepila še ena Slovenka. V Nimes prihaja Maja Šon, ki jo je Krim sredi sezone posodil hrvaški Podravki. "Iskali smo zunanjo igralko in jaz sem predlagala Majo," prizna, da je pomagala usmeriti vodilne v klubu. "Mislim, da bo tudi za njo to dobra poteza. Kakovost za igranje v Franciji zagotovo ima. Skupaj sva igrale skoraj celo življenje, zato se njenega prihoda še toliko bolj veselim," pravi 29-letnica, katere individualna kakovost je bila letos še kako opažena. Prejela je nagrado za najboljšo rokometašico francoskega prvenstva v mesecu februarju, nominirana pa je tudi za najboljšo levo zunanjo v celotni sezoni. "Če ni klubskega uspeha, je vsaj individualen. Da sem bila izbrana je velik privilegij, saj je res veliko kakovostnih igralk. Zaključna prireditev bo 24. maja v Parizu. Takrat bodo razglasili najboljše. V ženski in v moški konkurenci."

V letošnji sezoni pri Nimesu, razen nje, ni bilo nobene tujke. Sporazumevajo se v francoščini, kar ji ne predstavlja nobene težave. Zdaj jo obvlada, je pa priznala, da učenje ni bilo prav nič lahko. "Nisem obiskovala nobenega tečaja. Mi ugaja, da se sama učim, saj sem precej organizirana. Imam knjige in televizijo." Nina je ena tistih, ki ji je poleg udejstvovanja v športu uspelo zaključiti tudi študij. Je diplomantka Fakultete za šport. Veliko ji pomeni tudi druženje s soigralkami in preživljanje prostega časa na plaži. Rada kuha in po diplomi je prav kuhanje ena glavnih okupacij. V Slovenijo se vrača na približno tri mesece. Naslednjič bo na rodno grudo stopila 27. maja, dan pred začetkom reprezentančnih priprav za sredozemske igre. Bonove, ki jih bo popeljala v Turčijo sicer še pozna dobro, je pa prepričana, da vsak trener prinese nekaj pozitivnega. "Vprašanje je le, kdo prinese največ. Bom morala okusiti na lastni koži. Šele potem jo bom lahko ocenjevala."

Ne spreglejte