Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
17. 6. 2017,
12.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Nina Jeriček

Sobota, 17. 6. 2017, 12.33

6 let, 6 mesecev

Portret

Nina Jeriček ne bo več zabijala golov, ampak zibala

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
ženska rokometna reprezentanca slovenija hrvaška | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Nikoli ne reci nikoli," pravi Nina Jeriček, a jasno je, da se po desetletju reprezentančnega udejstvovanja kapetanka poslavlja od rokometnih igrišč.

Prednost pred športom bodo dobile druge stvari v življenju Nine Jeriček, predvsem materinstvo. Slovo je za Jerry potekalo v slogu: Slovenija je uspešno opravila s kvalifikacijami in se petič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo. Za Celjanko, ki se v prihodnje vidi kot agentka, pomočnica trenerja ali prevajalka, je bila zadnja tekma kariere v Celju še posebej čustvena.

Po petih letih Francije vrnitev v Ljubljano

Zdaj 33-letna sveža upokojenka je igrala še za Žalec, Olimpijo, francoski Nimes in Krim. Lahko bi ostala v Franciji, kjer si je pridobila velik ugled, a patriotska in športna žilica sta jo lansko poletje pripeljali nazaj v Ljubljano. Čeprav obramba ni močnejša plat njene igre, ni naključje, da je bila sopodpisnica najboljše Krimove evropske sezone v zadnjih letih.

V Ljubljani je že pustila pečat, in sicer pri Olimpiji, ki si je pred leti zastavila ambiciozen projekt in ogrožala Krim, a brez finančnega kritja.

Prihod v Krim je bil prava poteza. Tako za klub kot zanjo: da je ligo prvakinj uspešno igrala "doma". | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prihod v Krim je bil prava poteza. Tako za klub kot zanjo: da je ligo prvakinj uspešno igrala "doma". Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Pariz

Tujina jo je izbrusila osebnostno in igralsko. Ko je prišla v Francijo, se ji ni sanjalo, da bo postala njen drugi ali celo prvi dom. S srčnim izbrancem, ki prihaja iz dežele, kjer je rokomet zelo čaščen in urejen šport, se čez nekaj mesecev odpravljata v Pariz, kjer si bosta uredila življenje.

Prelomnice reprezentančne kariere Nine Jeriček so srebrna kolajna s sredozemskih iger 2013 ter uvrstitvi na lansko evropsko prvenstvo in letošnje svetovno. Pred tremi leti je postala najboljša leva zunanja francoskega prvenstva.

Naslednica je, a je preveč osamljena

Pogrešala bo soigralke, še posebej sostanovalko Neli Irman, s katero sta marsikaj ušpičili. Duhovitih pripetljajev se je nabralo mnogo, od majic napačne barve pa vse do "prezgodnjega" prihoda na igrišče.

V finalu francoskega pokala je namreč pomotoma stekla na predstavitev igralk že, ko so poklicali njeno soimenjakinjo iz Nimesovega tekmeca Metza. Ni treba posebej podčrtovati, da je bilo smeha za izvoz.

Prijateljice jo bodo pogrešale na igrišču, zato je nekatere kar niso pustile v športni pokoj. Pogrešala jo bo tudi reprezentanca, v kateri bi glede na EMŠO in fizično pripravljenost vsekakor še lahko igrala.

Njena naravna naslednica je 20-letna Tjaša Stanko, a mlada Mariborčanka bo "morala" naslediti kar nekaj odhajajočih. Žal je precej osamljena med mladenkami, ki res veliko obetajo, kar bo, če ne bo velikih zasukov, postala resna reprezentančna težava.

Ne spreglejte