Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
19.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Neli Irman Tamara Mavsar Nina Jeriček Uroš Bregar

Četrtek, 15. 6. 2017, 19.26

6 let, 6 mesecev

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, druga tekma

Kljub porazu velik uspeh Slovenk – po 12 letih spet na svetovnem prvenstvu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
ženska rokometna reprezentanca | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je po letu 2005 spet uvrstila na svetovno prvenstvo. V Celju so Slovenke sicer izgubile s Hrvaticami (27:28), a so na prvi tekmi slavile za pet zadetkov ter si tako zagotovile še peto SP v samostojni državi. To bo med 1. in 17. decembrom v Nemčiji.

Ženska rokometna reprezentanca je z odliko opravila prvi del naloge na poti do letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji in je konec prejšnjega tedna v Osijeku premagala Hrvaško z 28:23. V četrtek jo je čakal še drugi del naloge, ki ga ni opravila tako prepričljivo. Slovenke so večji del tekme zaostajale, tudi za pet zadetkov, a na konci iztržile minimalni poraz, ki je pomenil, da zaradi boljše razlike v golih na SP potujejo varovanke Uroša Bregarja.

Namesto Sergeje Stefanišin je bila v postavi za današnje srečanje v Celju Miša Marinček, ki na prvi tekmi v Osijeku ni mogla braniti zaradi poškodbe, Leo Krajnc pa je zamenjala Janja Rebolj.

Zadnja tekma za Jeričkovo

Izbranke slovenskega selektorja  ki so lani po sušnih šestih letih nastopile na evropskem prvenstvu na Švedskem, bodo petič nastopile na svetovnem prvenstvu. To bo med 1. in 17. decembrom v Nemčiji.

Po obračunu s Hrvaticami, ki so bile brez nekaterih najboljših igralk, na primer Andree Penezić in Jelene Grubišić, je reprezentančno in poklicno kariero končala 33-letna kapetanka reprezentance Nina Jeriček. Ta je po porazu potrdila, da je bila to njena zadnja rokometna tekma v karieri.

Nina Jeriček se poslavlja od rokometa. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nina Jeriček se poslavlja od rokometa. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zgodovina svetovnih prvenstev

Nazadnje so Slovenke na svetovnem prvenstvu nastopile pred dvanajstimi leti v Rusiji, ko so zasedle 14. mesto. Na svojem premiernem nastopu na SP v Nemčiji 1997 so osvojile 18. mesto, na drugem v Italiji 2001 deveto, najboljše pa so bile na Hrvaškem 2003, ko so zasedle osmo mesto.

Od evropskih reprezentanc so se na letošnje svetovno prvenstvo že uvrstile Nemčija, Danska, Francija, Nizozemska, Norveška, Romunija in Švedska.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, druga tekma:

Slovenija** : Hrvaška 27:28 (12:16) /28:23/*
Stanko 7 (2), Mavsar 6; Benko, Marić obe po 6, Krsnik, Debelić obe po 4

*izid s prve tekme
**Reprezentanca v odebeljenem tisku se je uvrstila na svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte