Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2017,
19.50

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Uroš Bregar Miša Marinček Ribežl Sergeja Stefanišin

Sobota, 10. 6. 2017, 19.50

3 leta

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2017

Rokometašice na široko odprle vrata svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
ženska rokometna reprezentanca | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Dve tekmi s Hrvaško bosta odločili, ali se bo ženska rokometna reprezentanca uvrstila na svetovno prvenstvo v Nemčiji. Prvi tekmo so Slovenke dobile s petimi goli razlike (28:23).

Selektor Uroš Bregar v Osijek ni vzel Ane Abine in Nataše Ljepoje, ki se bosta ekipi znova pridružili v ponedeljek, na prvi tekmi pa zaradi poškodbe ni branila Miša Marinček, ki jo bo zdravstvena ekipa poskušala pripraviti za povratni dvoboj, ki bo v četrtek, 15. junija, v Celju.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Neli Irman, ki sta dosegli po šest golov, po štiri sta prispevali Ana Gros in Nina Jeriček. Vratarka Amra Pandžić je zbrala 11 obramb.

Uroš Bregar kljub zmagi ni bil povsem zadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Uroš Bregar kljub zmagi ni bil povsem zadovoljen. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Prvi del naloge je opravljen, a kljub temu nisem najbolj zadovoljen. Hrvatice smo dobro analizirali in se nanje dobro pripravili, a v obrambi naredili nekaj neumnosti, v napadu pa nismo delovali tako, kot smo se dogovorili. Še vedno imamo precej dela, tudi zaradi tega, ker smo spremenili nekaj obrambnih postavitev. Dekleta so se borila po najboljših močeh in jih zdaj čaka še drugi polčas v Celju, na kateri moramo odigrati dobro in se po dolgem času znova uvrstiti ne svetovno prvenstvo," je dejal selektor Uroš Bregar.

Slovenke so s Hrvaško odigrale že veliko število dvobojev, v najlepšem nedavnem spominu pa jim zagotovo ostaja zadnja tekma lani junija prav v Celju, na kateri so zmagale s 24:23 in se po šestih letih uvrstile na evropsko prvenstvo.

Slovenke bodo v primeru končne zmage petič nastopile na mundialu. Nazadnje so na svetovnem prvenstvu nastopile pred dvanajstimi leti v Rusiji, ko so zasedle 14. mesto. Na svojem premiernem nastopu na SP v Nemčiji 1997 so osvojile 18., na drugem v Italiji 2001 deveto, na Hrvaškem 2003 pa osmo mesto.

Osijek, kvalifikacije za svetovno prvenstvo, 1. tekma:

Hrvaška : Slovenija 23:28 (10:15)
Plahinek 5, Kožnjak 4; Mavsar in Irman po 6;
Ne spreglejte