Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2022,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Ljubljana žreb evropsko prvenstvo slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 28. 4. 2022, 17.45

1 leto, 12 mesecev

ŽREB EP V ROKOMETU (Ž)

Neusmiljen ples kroglic: težka skupina za Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke so dobile tekmice v skupinskem delu EP. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenke so dobile tekmice v skupinskem delu EP.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenske rokometašice so danes po žrebu na Ljubljanskem gradu dobile tekmice v skupinskem delu evorpskega prvenstva, ki ga bodo evropskega prvenstva med 4. in 20. novembrom gostile Slovenija, Črna gora in Severna Makedonija. Kroglice do Slovenk niso bile prijazne.

Slovenke bodo v predtekmovalni skupini B v Celju igrale s Švedinjami, Srbkinjami in Dankami, je določil današnji žreb v Ljubljani.

Skupinski del letošnjega zaključnega turnirja bo v Ljubljani, Celju, Skopju in Podgorici, drugi del tekmovanja v Ljubljani in Skopju, najbolj prestižne in odločilne tekme pa bodo v ljubljanski dvorani Stožice.

Slovenija bo v skupini B v Celju tako igrala s Švedsko, Srbijo in Dansko, Severna Makedonija bo nosilka skupine C v Skopju, tam bodo še Nizozemke, Romunke in Francozinje. Črna gora je v skupini D v Podgorici za tekmice dobila Nemke, Španke in Poljakinje, Madžarska pa bo igrala v skupini A v Ljubljani skupaj s Hrvaško, Švico in Norveško, poroča STA.

Prvo tekmo, 4. novembra bodo varovanke selektorja Dragana Adžića odigrale proti trikratnim evropskim prvakinjam Dankam. Te so bile leta 2020 na domačem evropskem prvenstvu četrte. 6. novembra Slovenke čaka obračun s Švedinjami, 8. novembra pa še s Srbkinjami, ki jih vodi slovenski trener Uroš Bregar.   

"Naš prvi cilj bo preboj v drugi del tekmovanja"

Ana Gros | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida Žreb evropskega prvenstva sta z velikim zanimanjem spremljala tudi izvrstna slovenska reprezentantka Ana Gros in selektor slovenske reprezentance Adžić. "V slačilnici smo se na zadnji reprezentančni akciji s soigralkami pogovarjale, da imamo občutek, da se bomo v Celju srečale s Srbijo. Ekipo vodi naš nekdanji selektor, zato bo to morda nekoliko specifična tekma. Skupina B je sicer zahtevna, vse tekmice zelo kakovostne, a na evropskih prvenstvih lahkih tekem ni. S soigralkami se zavedamo, da smo sposobne igrati proti vsem tekmicam," je po žrebu dejala kapetanka slovenske vrste. "Prvenstvo bo potekalo pri nas doma, s soigralkami se ga že dlje časa izjemno veselimo. Naš prvi cilj bo preboj v drugi del tekmovanja. Srčno verjamem, da nam bo to uspelo!" je še dodala Grosova, ki je aktivno sodelovala tudi pri izvlečenju kroglic.

Slovenke bodo nastope na evropskem prvenstvu začele v Celju, kjer bodo skušale osvojiti enega izmed prvih treh mest, ki bi jim prinesli pot v Ljubljano. Tam bo tekmovala polovica sodelujočih reprezentanc drugega dela – druga polovica bo gostovala v Skopju -, v dvorani Stožice pa bo nato potekala tudi celotna končnica.

"Za uvod nas čakajo tri izjemno kakovostne reprezentance"

Dragan Adžić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Pred žrebom nisem imel posebnih pričakovanj, ta pa nam je namenil tri izredno resne tekmice. Ples kroglic pri ekipah, ki sem jih v preteklosti vodil, še nikoli ni odločeval o napredovanju in tudi tokrat ne bo. Verjamem v naša dekleta in strokovni štab in verjamem, da bo Slovenija kakovostna gostiteljica. Naredili bomo vse, da bomo konkurentni vsem tekmicam," je po žrebu misli strnil selektor Adžić in v isti sapi dodal: "Za uvod nas čakajo tri izjemno kakovostne reprezentance. Danska je v vzponu, ima ogromno izkušenj in si zasluži vso spoštovanje. V veselje mi je, da se bomo z njo srečali že junija na prijateljski tekmi. Podobno je s Švedsko, ki je igrala tudi na olimpijskih igrah, na zadnjem svetovnem prvenstvu pa imela izredno zahtevno skupino. Tudi Srbija je s selektorjem Bregarjem na pravi poti, a prepričan sem, da smo mi sposobni prikazati veliko več kot na medsebojni tekmi decembra v Španiji!"

Žreb EP za ženske:

Skupina A (Ljubljana):

Madžarska
Hrvaška
Švica
Norveška

Skupina B (Celje):

Slovenija
Švedska
Srbija
Danska

Skupina C (Skopje):

Severna Makedonija
Nizozemska
Romunija
Francija

Skupina D (Podgorica):

Črna gora
Nemčija
Španija
Poljska

Preberite še:

slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenske rokometašice v pričakovanju žreba na Ljubljanskem gradu
Ne spreglejte