Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
17. 1. 2017,
21.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

oko strokovnjaka rokomet Tomaž Tomšič slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Rokometna reprezentanca

Torek, 17. 1. 2017, 21.11

6 let, 6 mesecev

Pod lupo strokovnjaka (4.)

Nekdanji as Celja in slovenske reprezentance: V Sloveniji nas je preveč trenerjev

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Miha Zarabec | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Slovenska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Franciji po zmagah nad Angolo, Islandijo in Makedonijo proti Tuniziji pokazala prve slabosti in na koncu le remizirala (28:28). Na prvi pogled se zdi to slab rezultat, a dejstvo je, da so bili na koncu s točko bolj zadovoljni Slovenci.

Po treh suverenih zmagah slovenski ljubitelji rokometa tudi proti Tuniziji niso pričakovali nič drugega kot novi dve točki. A po dobrem prvem polčasu so se Tunizijci v drugam polčasu razleteli in bili na pragu senzacije, ko so še dobrih pet minut pred koncem vodili za pet zadetkov. Vseeno je borbenim Slovencem tudi z malce sreče in fantastičnim delnim izidom 5:0 uspelo izenačiti in ostati neporaženi.



Selektor ve, kaj dela

Veselin Vujović se je tekme proti Tuniziji lotil drugače kot prejšnjih na tem prvenstvu. | Foto: Reuters Veselin Vujović se je tekme proti Tuniziji lotil drugače kot prejšnjih na tem prvenstvu. Foto: Reuters

''Po dobrem prvem polčasu so v drugem slovenski rokometaši dovoli, da so jim Tunizijci vsilili njihov način igre, kar je bila voda na njihov mlin. Tudi izključitev njihovega pomembnega člena Issama Teja je zanje pomenila dodaten razlog za boj in na koncu se je zgodil ta rezultat,'' je uvodoma povedal nekdanji rokometni reprezentant Tomaž Tomšič, ki se je s Slovenijo na evropskem prvenstvu leta 2004 veselil tudi tiste senzacionalne srebrne medalje.

Selektor Veselin Vujović je tekmo proti Tuniziji začel drugače kot prejšnje. Priložnost so dobili fantje, ki drugače niso dobili prednosti. ''Mislim, da to ni delalo kakšne velike vloge. Selektor ve, kaj dela, drugače ne bi bil na tem položaju. On fante najbolj pozna in ve, kaj je zanje najbolje. V Sloveniji nas je preveč trenerjev,'' je stopil na selektorjevo stran Tomšič, ki meni, da mora vsak igralec, ki mu selektor ponudi priložnost, znati odigrati svojo vlogo na igrišču.



O grobijanu Teju

V 20. minuti prvega polčasa je v dvorani v Metzu vsem zastal dih, ko je robustni in grobi Issam Tej po hokejsko porušil nič hudega slutečega Miho Zarabca. Ta jo je k sreči odnesel brez posledic, Tunizijec pa je moral zaradi nešportne poteze predčasno v slačilnico.
 
''Mislim, da je skrajni čas, da se v rokometu uvede možnost gledanja posnetka. Prekršek nad Zarabcem je bil zelo grd in sodnika sta se povsem pravilno odločila. Vseeno pa je tega še veliko in prav bi bilo, če bi bilo mogoče te umazanije pogledati tudi na počasnem posnetku in jih tako tudi primerno kaznovati. S takim prekrškom lahko igralcu tudi uničiš kariero,'' je bil oster 44-letni Tomšič, ki je kot krožni napadalec v obdobju svoje kariere tudi sam prejel veliko udarcev.

Tomaž Tomšič Slovenijo vidi v polfinalu. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Tomšič Slovenijo vidi v polfinalu. Foto: Vid Ponikvar

Vse tekme so resne

V četrtek čaka Slovenija še zadnja, najtežja tekma skupinskega dela proti Španiji, ta se bo v sredo pomerila še z Makedonijo. ''To bo zagotovo tekma, ko se bo videlo, kam pes taco moli, koliko smo močni in kam lahko prilezemo,'' je prepričan nekdanji odlični krožni napadalec Celja Pivovarne Laško, a zanika mnenje, da je bilo Sloveniji do zdaj kaj podarjeno.

''Vse tekme so resne in prav na vsaki moraš pokazati, kaj znaš, če želiš zmagati. Danes znajo že vsi igrati in ni več tistih lahkih tekem. Če nisi pravi, se lahko hitro ujameš v past. Javno mnenje sicer je, da so Tunizijci eksoti, tudi o Islandiji se ne govori, da so kdo ve kaj, o Angoli sploh ni treba izgubljati besed. A kot sem že rekel, vsaka tekma je resna in nič drugače ni bilo na tem prvenstvu,'' še dodaja.

Slovenija bo v sredo počivala, Španijo pa čaka težka tekma z Makedonijo. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Slovenija bo v sredo počivala, Španijo pa čaka težka tekma z Makedonijo. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Bodo izkoristili utrujenost Španije?

Kaj pričakuje od tekme proti Španiji, ki bo najverjetneje odločala o prvem mestu v skupini? ''Pričakujem dobro tekmo. Če bi Slovenija ponovila predstavo s tekme proti Makedoniji, ko se je sestavilo skoraj vse, se nimamo česa bati in padli bodo tudi Španci. Treba je dodati, da bo Španija igrala dve tekmi zapored, mi pa bomo imeli sredo prosto, kar bi lahko pomenilo dodatno prednost, ki bi jo naši morali obraniti sebi v prid. 

Sem velik optimist. Slovenija je do zdaj res pokazala všečno igro, gre za homogen kolektiv in čeprav Španijo vsi omenjajo kot veliko favoritinjo, ne bi bil niti malo presenečen, če jo naši premagajo. Sam vidim Slovenijo celo v polfinalu, tam pa veste, da je mogoče vse,'' je pogovor še sklenil Tomšič.

Bo Slovenija premagala Španijo?

  • Da.
    70,98 %
    291 glasov
  • Ne.
    29,02 %
    119 glasov
Oddanih 410 glasov
Ne spreglejte