Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija Ukrajina pretep Miha Žvižej

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 13.45

6 let, 7 mesecev

Nedopusten rokometni ravs prinesel tudi nekaj dobrega

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zmago nad Ukrajino je slovenska rokometna reprezentanca vložila veliko čustev, ostrine ni manjkalo na obeh straneh, vnel se je tudi pretep, a kazni na Rokometni zvezi Slovenije ne pričakujejo.

"Po prespani noči je zadovoljstvo še večje! Ukrajinci so dobili, kar so iskali. Kdor ne skače, ni Sloven'c," je po sinočnji zmagi slovenske rokometne reprezentance nad Ukrajino in uvrstitvijo v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo na svojem profilu na Facebooku zapisal Jure Dolenec.

Škofjeločan je sam večkrat občutil ukrajinsko ostrino in živčnost, a tudi Slovenci niso bili nič kaj nežni. Niso namreč pozabili novembrske tekme v Zaporožju, ki so jo izgubili, obenem pa so jo tudi dobro skupili. Vid Kavtičnik je na primer dobil hud udarec v ledvico in je moral izpustiti nekaj srečanj v majici Montpelliera.

Slovenci so tako v odločilno srečanje, ki je še ohranjalo upanje na dodatne kvalifikacije in Katar, krenili ostro in odločno, tako kot Ukrajinci, ki pa so imeli rahlejše živce. Tako je v 46. minuti po seriji ostrejših prijemov zavrelo med Miho Žvižejem, Oleksandrom Ševelevom, čigar dres je komajda zdržal do konca tekme, in Urošem Zormanom. Miha je po srečanju dejal, da je šlo bolj za "športno prerivanje in glasno govorjenje" kot pretep. "To gotovo ni športno obnašanje, a na takšne stvari moraš prav tako imeti odgovor. Ne bom rekel, da sem na to ponosen, ampak tudi obžalujem ničesar ne,'' je dejal mlajši Žvižej in priznal, da so bili trije rdeči kartoni zasluženi. Selektor Boris Denič, ki si za tekmece v izločilnem dvoboju najbolj želi Islandce, pa je dodal, da je njegova ekipa odšla kot zmagovalec tudi iz incidenta.

Jasno je, da takšne scene nikakor ne spadajo na igrišče in da se jim morajo profesionalni športniki in tudi drugi izogibati v širokem loku, kar velja za obe strani. Ampak če je bilo v tem že kaj dobrega, je bila to nova demonstracija slovenske enotnosti, tovarištva in odločnosti, kdo je gospodar na igrišču in doma.

Ne spreglejte