Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
6. 7. 2016,
9.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Uroš Zorman rokomet Rio 2016 Rokometna reprezentanca

Sreda, 6. 7. 2016, 9.42

6 let, 7 mesecev

Beseda kapetanu

"Ne bomo mesec dni garali, v Rio pa odšli na izlet"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
uros zorman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"O ciljih je še prezgodaj govoriti, saj je pred nami mesec trdega dela. Predvsem prvi teden," pred olimpijskimi igrami meni kapetan rokometne reprezentance Uroš Zorman. Slovence prva tekma v Riu čaka čez dober mesec dni.

"Začeli smo dovolj zgodaj, tako da imamo dovolj časa, da napolnimo baterije za olimpijske igre," ob robu priprav na Rio pravi Uroš Zorman, poleg Vida Kavtičnika edini slovenski rokometaš z olimpijsko izkušnjo: "O ciljih je še prezgodaj govoriti, saj je pred nami mesec trdega dela. Predvsem prvi teden, ki je namenjen fizični pripravljenosti. To je najtežji del vsakih priprav. Gotovo pa nismo prišli na Roglo za to, da bi mesec dni garali, nato pa šli v Rio na izlet."

ABC za rokometaše v Riu

Brazilija, Poljska, Švedska, Nemčija in Egipt so tekmeci Slovencev v Riu. Z Egipčani se bodo pomerili najprej, 7. avgusta. Turnir traja od 6. do 21. avgusta. Prve štiri ekipe napredujejo v četrtfinale. V skupini A nastopajo Francija, Hrvaška, Tunizija, Argentina, Danska in Katar.

Uspeh v Riu – želja vselej ambicioznega Ljubljančana, za katerim je izvrstna sezona z evropsko krono –, bi bil pika na i 17-letni reprezentančni karieri. Po tako želenih drugih olimpijskih igrah se namreč osvajalec srebrne medalje na evropskem prvenstvu v Ljubljani pred 12 leti poslavlja od reprezentance. Očitno nepreklicno, saj je odločno odkimal na vprašanje, ali mora tuhta o morebitnem nadaljevanju reprezentančne kariere.

V Savudriji je z žogo v rokah počitnikovalo 62 otrok. | Foto: Slavko Kolar V Savudriji je z žogo v rokah počitnikovalo 62 otrok. Foto: Slavko Kolar

Osmi je uspel, deveti gotovo pride prihodnje leto

Tako za druge kot zanj je bil dopust izjemno kratek. Del njega je tudi tradicionalni tabor v Savudriji, ki ga je letos s sodelavci pripravil že osmič po vrsti.

"Otroci so bili prezadovoljni, tabor mi je spet uspel. Moram se res zahvaliti svoji ekipi, ki ga je spet izpeljala tako, kot smo si zastavili.

Po takšnih uspehih, kot so bili za mano in nami, je vse lažje, čeprav vse poteka s svetlobno hitrostjo. Včasih si rečem, da je obveznosti preveč, a zadovoljni otroci te napolnijo z energijo. Gotovo se bo tabor nadaljeval," je zagotovil slovenski kapetan.

Ne spreglejte