Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
2.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet Slovenija Brnik letališče

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 2.03

8 let

Nasmejani, kot že dolgo ne: slovenski rokometaši so doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na ljubljanskem letališču je bilo nekaj minut čez polnoč precej glasno. V domovino so se namreč vrnili rokometni junaki, ki so nas v zadnjih dveh tednih razvajali in navduševali.

Pristanek letala, predviden je bil pet minut pred polnočjo, je bilo točen kot švicarska ura. Na njem pa slovenska rokometna reprezentanca in zvesti navijači, ki so jih spremljali ob pisanju zgodovine. Čeprav so izgubili polfinalno in tekmo za tretje mesto, jim niso mogli ničesar očitati. Biti četrti na svetu je zavidanja in vsega spoštovanja vreden dosežek. In čeprav so se v Slovenijo vrnili ob sila neugodnem terminu, jih je na ljubljanskem letališču pričakalo zajetno število navijačev. Prvi je skozi vrata, kot se za vodjo spodobi, stopil selektor Boris Denič. "Vesel sem, da smo doma. Polfinale in tekmo za tretje mesto bomo sicer imeli še dolgo v mislih, a fantom bi vseeno iz srca čestital. Zasluženo so tam, kjer so," so bile prve besede selektorja.

Veselica že na letalu

"Bili smo na Norveškem, v Srbiji, v Španiji … Povsod jim sledimo," so navdušeno razlagali navijači, ki so se z reprezentanti zabavali že na letalu. "Res je, bila je manjša veselica. Prav vsem se bi iz srca zahvalil, je dejal Primož Prošt, čigar obrambe so Slovenijo dvigovale na noge, nasprotnikom na prvenstvu pa parale živce. "Domov smo se vrnili z velikim rezultatom. Dolg in naporen mesec je za nami," je še dejal Trboveljčan, ki se že veseli počitka in domače postelje.

"Bučno? Preveč nismo kričali"

Kako lepo je bilo videti fante. Vsi nasmejani, vsi židane volje. Že na daleč se vidi, da so prava klapa, ki zna skopiti skupaj in v kateri vse deluje kot mora. "Na koncu sem prišel do ugotovitve, da je bila polfinalna tekma med Slovenijo in Španijo najboljša v tem krogu tekmovanja. Finale je bilo praktično odločeno že v prvem polčasu," je razložil Gorazd Škof in v smehu potrdil, da so četrto mesto že proslavili. Pa je bilo bučno? "Bučno? Preveč nismo kričali," je odgovoril v svojem slogu in nadaljeval: "Malo smo bili razočarani, saj nimamo te kovine, ki smo si jo tako strašno želeli. Pohvalil bi navijače. Lepo jih je bilo videti. Upam, da tudi Danska za njih ne bo predaleč," je še dodal vratar Kopra. Danska bo namreč prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo.

Slovenski navijači Špancem dali navijaško lekcijo

Poln hvale na račun navijačev je bil tudi Jure Dolenec, z 39 zadetki prvi strelec slovenske reprezentance. "Vsa čast. V Španiji jih je bilo zelo veliko in mislim, da so bili najglasnejši. Španski publiki so pokazali, kako se navija," je dejal Škofjeločan, ki mu je, tako kot vsem, žal da jim ni uspela pika na i. "Ne vem koliko takih priložnosti bo še v življenju. Rezultat je dober, ostaja pa grenak priokus."

Na naslednjem prvenstvu bodo rezultat še popravili

Ponos in zadovoljstvo sta sijala tudi iz oči najvišjega v ekipi, kar 208 centimetrov visokega Nenada Bilbije. "Šele ko smo se vrnili, smo zares občutili, kako velik uspeh smo naredili. Za nami je velika izkušnja in verjamem, da bomo na naslednjem prvenstvu še boljši in rezultat še popravili," je dejal in nas potolažil, da je s poškodbo gležnja, ki mu je na prvenstvu povzročala preglavice vse v redu in da bo verjetno nared že na prvi tekmi v dresu nemškega Mindna, kjer si služi kruh.

Ne spreglejte