Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2018,
9.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Natisni članek

#zanaše #zanase Matej Gaber Veselin Vujović Slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018

Petek, 5. 1. 2018, 9.10

6 let, 3 mesece

Matej Gaber

Namesto v Zagreb gre pod nož: Takoj sem čutil, da je nekaj počilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

"Škoda, da fantom ne morem pomagati, bom pa dal vse od sebe kot navijač," nam je v Zrečah povedal poškodovani krožni napadalec slovenske rokometne reprezentance Matej Gaber. Šestindvajsetletnega člana madžarskega kluba Pick Szeged bo močno pogrešal tudi selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović.

Matej Gaber gre danes na operacijo, okreval bo tri mesece. | Foto: Uroš Iskra Matej Gaber gre danes na operacijo, okreval bo tri mesece. Foto: Uroš Iskra Gaber se je poškodoval na torkovem popoldanskem treningu. In kaj se je pravzaprav zgodilo? "Nič posebnega. Dobil sem žogo, se obrnil, poskušal sem skočiti in me je zarezalo v nogi. Takoj sem čutil, da je nekaj počilo," nam je včeraj pojasnil robustni pivot, ki gre že danes na operacijo počene kosti v stopalu. Rehabilitacija na bi trajala okoli tri mesece, nam je še zaupal.

Zelo razočaran

"Zagotovo se ne počutim najboljše. Zelo sem razočaran, da fantom na tem evropskem prvenstvu ne bom mogel pomagati. Ampak poškodbe so sestavni del športa in moram gledati pozitivno naprej in se vrniti še močnejši," še pravi eden od ključnih mož reprezentance, ki si je na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji pribojevala zgodovinsko bronasto odličje.

Reprezentanca dobila strastnega navijača

Reprezentanca je tako izgubila enega od stebrov obrambe, ampak pridobila strastnega navijača, je še dodal rokometaš, ki si bo pri hoji še nekaj tednov pomagal z berglami: "Z veseljem si bom ogledal vse tekme in se vsaj v mislih pridružil ekipi. Škoda, da ne morem pomagati, bom pa dal vse od sebe kot navijač. Na Hrvaško ne bom hodil, ker po operaciji en mesec ne smem stopiti na nogo in ne bi bilo pametno tvegati."



Vujović: Ta poškodba mi je podrla nekatere ideje

Izpad Gabra je dodobra premešal tudi načrte selektorja Veselina Vujovića. "Ta poškodba mi je podrla nekatere ideje. Poskušal sem sestaviti dva kompatibilna para v sredini obrambe, ki bi lahko čvrsto ustavljala napade. En bi bil Gaber in Maškovšek, drugi pa Henigman in Blagotinšek. To je bila moja prvotna zamisel, ko sem sestavljal reprezentanco. Če reprezentanca sestavi dober center, je vse preostalo veliko lažje," je potarnal črnogorski strokovnjak.

Veselin Vujović: Začeli smo slabo in upam, da bomo končali dobro.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Veselin Vujović: Začeli smo slabo in upam, da bomo končali dobro. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kako nadomestiti enega od stebrov obrambe?

Brez Gabra morajo najti novo rešitev, je dodal Vujović: "Ta bi lahko bila Žabič in Suholežnik. Upam, da bosta sposobna nadomestiti Gabra, sicer bomo iskali druge rešitve. Mogoče s tem, da uporabim Mačkovška in Henigmana v sredini ali da igramo kakšno alternativno obrambo. Seveda moramo imeti pripravljenih več različic, a obramba 6-0 je nekako naše najmočnejše orožje."

Večja vloga Blagotinška

Pogrešal bo tudi Gabrovo igro v napadu in "njegovo avtoriteto v ekipi ter uigranost s soigralci. Leta je igral z Zarabcem, Bezjakom, Kavtičnikom in Dolencem. To je posebna težava". Večjo vlogo bo Vujović morda zaupal visokoraslemu Blažu Blagotinšku: "Blagotinšek resnično dobro napreduje, v Veszpremu je dobival dobro minutažo, pridobil je samozavest. Na Gabra je treba čim prej pozabiti. Seveda govorim le o tej reprezentančni akciji, saj je drugače vselej v mojih načrtih."


Seznam slovenske reprezentance:

Vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec* (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman* (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik (Gorenje) in Miha Zarabec (Kiel)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Igor Žabič (Wisla Plock), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško)

*Vprašljiv za nastop na EP.

Ne spreglejte