Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2013,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Četrtek, 7. 2. 2013, 14.55

8 let

Nadal in Guardiola pomagata pri lovu na nove točke Krima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja bodo po zmagi v Rusiji to nedeljo v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj gostile romunsko Valceo, ki pa je v 1. krogu presenetljivo izgubila proti Ferencvarosu.

Pri Krimu so zato po eni strani previdni pri napovedih tekme, a hkrati verjamejo, da sta osvojljivi tudi novi točki. Previdnost v napovedih izvira predvsem iz dejstva, da bodo Romunke v Ljubljano prišle dodatno motivirane in da so poimensko ena najboljših ekip v Evropi z zelo močno zunanjo linijo. Rokometašice, kot so Aurelia Bradeanu, Katarina Bulatović, Alexandrina Cabral Barbosa, Marija Jovanović, Oana Manea, Marie Allison Pineau, Cristina Neagu (ki je poškodovana in v Ljubljani ne bo igrala) in druge, ljubitelji ženskega rokometa dobro poznajo.

A po drugi strani iz Romunije prihajajo tudi informacije, da se tujke in domače igralke med seboj ne razumejo najbolje, kar ruši ozračje v ekipi. Glede na za ženski rokomet izjemno visoke vložke, ki so jih namenili v Valcei, pa na notranje spore v nedeljo ne gre preveč računati. Kot pa pravi trener Krima Tone Tiselj, do kakšnih velikih presenečenj v igri ne more priti.

"V tej dobi so vse tekme na voljo na spletu in si jih lahko vsak ogleda. Dejstvo pa je, da je Valcea proti Ferencvarosu odigrala najslabšo tekmo v sezoni. Po podatkih, ki jih imam, so se Madžarke pripravljale na čim nižji poraz, nato pa so pač vzele, kar so jim domače ponudile. Valcea je pokazala moč in kakovost v desetih minutah, ko je praktično izničila zaostanek sedmih zadetkov. Takrat je spremenila obrambo, igrala agresivno, imela protinapade," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal Tiselj.

Ta je razkril tudi recept, kako priti do uspeha proti ekipi, s katero se je Krim v ligi prvakinj doslej srečal šestkrat (štirikrat je slavila Valcea, dvakrat Ljubljančanke): "Kar prinaša izid proti njim, je kakovostna, agresivna obramba. Poskušati je treba ustaviti njihovo zunanjo linijo, ki je ena najmočnejših v zgodovini ženskega rokometa, in igro na krožno napadalko. V napadu pa moramo biti disciplinirani, doseči čim več lahkih golov in igrati na postavljeno obrambo pametno, da tekmec ne pride do protinapadov."

Krimov strateg vseeno noče govoriti o zmagi. Za to ima kljub vse bolje pripravljenim krimovkam svoje razloge. "V zadnjem obdobju berem knjigo španskega tenisača Rafaela Nadala, danes sem kupil še knjigo o trenerju Pepu Guardioli, poslušal sem Tino Maze in Matejo Svet, ko sta govorili o zmagovalni miselnosti. Nihče od teh ne govori o zmagah. Vsak govori le o koncentraciji in o tem, da je treba samo najbolje opraviti svoje delo. To pač govorijo veliki šampioni in tako o dveh točkah ter zmagi ne bom govoril. Vem pa, da je naša ekipa dovolj kakovostna. Dekleta morajo biti samo dovolj osredotočena, izpolniti taktični načrt in če to naredijo, verjamem, da bo to dovolj, da se bomo veselili," je zaključil Tiselj.

Tekmo v Stožicah, v kateri bo tudi nekaj pustnega vzdušja s krofi in barvami, bosta sodila Nemca Lars Geipel in Marcus Helbig.

Ne spreglejte