Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
13.28

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše Flensburg

Nedelja, 17. 3. 2013, 13.28

4 leta, 7 mesecev

Nad Flensburg z živalsko obrambo na meji grobosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Z Nemci se da igrati. Lahko te sicer povsem povozijo, lahko pa se z njimi enakovredno kosaš in jih izločiš," je pred današnjo tekmo (19.30) osmine finala LP prepričan Gorenjev trener Branko Tamše.

Po povsem zadovoljivem skupinskem delu Gorenja(6 zmag, 4 porazi), čeprav so si želeli drugega mesta v skupini C, je danes čas za stopničko višje. V Rdeči dvorani bodo v sklopu osmine finala lige prvakov gostovali rokometaši Flensburga. "Nikakor ne smemo brezglavo napasti. Čakati moramo na svoje priložnosti, biti strpni vseh 60 minut in zaigrati agresivno obrambo ter zajeziti njihove napadalce. Če se bi to zložilo, ne bi smel izostati niti rezultat," je prepričan strateg Gorenja Branko Tamše. Močni so na vseh položajih. Zagotovo prednjačijo zunanji igralci. Na krilih imajo ubijalska Andersa Eggerta in Lasseja Svana Hansna. Na položaju krožnega napadalca so trije robustni pivoti. V golu imajo Mattiasa Anderssona. A v kolikor bomo obrambo odigrali kot je treba, šli z žogo v njihov hrbet, nam lahko uspe. To je tudi naš cilj."

Slovenskim klubom nemška igra nekako leži. Zakaj? "Mogoče zaradi tega, ker nemške ekipe igrajo obrambo 6-0. Veliko tudi streljajo od daleč in če jim ne gre, lahko izkoristiš priložnost. Če pa se ti strelci razletijo, je zgodba drugačna. Z Nemci smo že odigrali nekaj tekem in bili denimo v Göppingenu povsem nadigrani, potem pa s tem istim Göppingenom v domači dvorani v 40. mituti vodili že za 10 zadetkov. Proti Nemcem se torej da igrati, dejstvo pa je, da si lahko povsem povožen. Lahko pa se z njimi kosaš povsem enakovredno in jih tudi izločiš."

Predpogoj za zmago bo po mnenju Tamšeta živalska obramba na meji grobosti. "V smislu fairplaya, se razume. Če bo obramba delovala, to se bo videlo v prvih minutah, potem bo stekla tudi igra v napadu," je še dodal strateg Gorenja. Če bo temu tako, bo jasno že ob 19.30, oziroma dobro uro kasneje, ko bo tekme konec. Upamo, da se bo razpletla po osje.

Ne spreglejte