SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na SI v reprezentanci tudi Poteko in Svetelšek

2

termometer

Olimpijski komite Slovenije je razkril sodelujoče na sredozemskih igrah (SI). V moški rokometni reprezentanci je nekaj novih, zanimivih imen, kot so Vid Poteko, Miha Svetelšek, Jernej Papež ...

Tudi slovenski moška in ženska rokometna reprezentanca bosta sodelovali na sredozemskih igrah v turškem Merisnu, ki bodo potekale od 20. do 30. junija. Medtem ko na spisku, ki ga je sestavila Marta Bon ni presenečenj, je zanimiv izbor Borisa Deniča. Ta je večkrat nakazal, da v Turčijo potuje pomlajena zasedba, zato njegov izbor vsaj delno razkriva obrise reprezentančne prihodnosti ali vsaj, koga si želi preizkusiti. Tri četrtine od 16 izbrancev sodijo v kategorijo stalnih reprezentantov vsaj s širšega spiska, priliko pa bodo tokrat dobili tudi drugi. In sicer Vid Poteko (letnik 1991), celjski krožni napadalec, Mitja Nosan (1990), levi zunanji Gorenja, ki je bil nazadnje posojen Ribnici, Jernej Papež (1991), novi desni zunanji Velenjčanov, in Miha Svetelšek (1988), prav tako velenjski levi zunanji, ki je večino zadnje sezone odigral v Novem mestu. Vsi našteti so nekdanji mladinski reprezentanti. Moška reprezentanca je doslej na sredozemskih igrah nastopila štirikrat, nazadnje leta 2001, pred dvema desetletjema pa je pod vodstvom Toneta Tislja in z zdajšnjim selektorjem Deničem v vratih osvojila bronasto kolajno.

Igre so na sporedu vsaka štiri leta. Njihov simbol so trije krogi, ki predstavljajo Azijo, Afriko in Evropo, tri celine oziroma 24 sredozemskih držav, ki sodelujejo na teh igrah. Poleg rokometašic in rokometašev je v slovenski ekipi še 12 atletov, 11 judoistov, sedem jadralcev, 12 odbojkaric, 15 plavalcev, osem strelcev in sedem veslačev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin