Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
22.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Veselin Vujović Rokometna reprezentanca rokomet

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 22.45

6 let, 7 mesecev

Na prvi pogled se Vujoviću zdi, da so igralci precej boljši

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
vujovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometna reprezentanca na Bizeljskem naposled vadi popolna, a v sredo že potuje na Švedsko, kjer jo čaka kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

Ni dvoma, zadnji dnevi so bili za selektorja rokometne reprezentance Veselina Vujovića naporni. Ko ni bil z zagrebškim klubom, je bil z reprezentanco. A adrenalin mu daje še dodatni navdih. K njegovemu dobremu razpoloženju je vsekakor pripomogla tudi zmaga nad Meškovom za tretje mesto v regionalni ligi Seha in nasploh dober vtis Zagreba, čeprav mu je bilo žal zaradi neuspelega preboja v finale.

"Skandirajo mi v Skopju, Zagrebu, Varaždinu. Če Bog da, mi bodo tudi v Sloveniji," si je zaželel z nasmeškom na obrazu: "Razpoložen sem in v odlični formi." S Simonom Razgorjem, ki igra za Beloruse, se je na primer pošalil, da če Celjan da gol, ga ne bo vzel v reprezentanco.

Zdaj je stoodstotno posvečen izbrani vrsti, ki je vendarle popolna. Dvajset igralcev vadi v Dobovi in Brežicah, predvidoma bo za olimpijske kvalifikacije odpadel eden. Sodelovanje je odpovedal Klemen Cehte.

Reprezentanci so se v Čatežu pridružili še člani Montpelliera Dean Bombač, Gašper Marguč in Simon Razgor. | Foto: Vid Ponikvar Reprezentanci so se v Čatežu pridružili še člani Montpelliera Dean Bombač, Gašper Marguč in Simon Razgor. Foto: Vid Ponikvar

"Vsi verjamejo"

"Zadovoljen sem, da so se nam priključili še preostali igralci, ki so ta konec tedna še igrali pomembne tekme. Morda je še prekmalu za boljše ocene, a na prvi pogled se mi zdi, da so vsi v precej boljši formi, kot so bili pred evropskim prvenstvom (EP) na Poljskem.

Kot sem se pogovarjal z igralci, vsi verjamejo v to, da lahko na Švedskem naredimo dober rezultat, čeprav je skupina izjemno težka. Na tekmah proti Španiji in Švedski na EP nam je za boljši rezultat zmanjkalo nekaj malenkosti, a dokazali smo, da lahko dobro igramo in s tem v mislih bomo tudi potovali v Malmö," je za spletno stran zveze napovedal Vujović, ki pa ima časa izjemno malo.

V sredo Slovenija že potuje na Švedsko, kjer jo poleg domačinov čakajo še Španci in Iranci. Napredujeta prvi dve reprezentanci. V petek bodo najprej na jedilniku evropski podprvaki Španci.

 

V ospredje stopa Razgor

"Malo sem utrujen, zelo se veselim lepe priložnosti, da se uvrstimo na olimpijske igre. Turnir je zelo močan, ampak vsi skupaj verjamemo v preboj," je povedal reprezentant Simon Razgor, ki ga po reprezentančnem pokoju Luke Žvižeja čaka obsežnejša in odgovornejša naloga kot v preteklosti.

V Brestu je podaljšal pogodbo še za dve leti. Za levo krilo je podpis z ambicioznim članom lige prvakov zelo lep dosežek. Meškov pa bi na turnirju v Varaždinu gotovo pokazal več, če ne bi bilo težav s poškodbami, ki so privedle do improvizacij z igralnimi mesti in slogom igre.

Ne spreglejte