Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl Krim Mercator Krim Mercator rokomet ŽRK Zagorje

Četrtek, 14. 4. 2016, 6.00

3 leta

Miša Marinček: Zagorje bo videlo, kako težko je ostati na vrhu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
misa marincek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pomlad (mogočih) sprememb. Tako za rokometno reprezentantko Mišo Marinček kot za njen klub Krim.

Miša Marinček spada v jagodni izbor najizkušenejših in obenem najboljših Krimovih rokometašic, a še zdaleč ni samoumevno, da bo ostala pri za zdaj še aktualnih državnih prvakinjah. Pri mislih, povezanih z odhodom, ni osamljena.

"Obstajajo dvomi, kako nadaljevati. To je v glavah več deklet, ne le mene. Videli bomo, kako se bo vodstvo odločilo za naprej. Moja pogodba se izteka. Klub je izrazil željo, da bi sodelovali še naprej, a odprta si puščam vsa vrata," pravi 31-letnica. Jasno, želja je tujina, klub s stabilno finančno strukturo in dobro organizacijo.

Zagorje koraka proti naslovu prvakinj. Vse od leta 1994, ko je slavila Olimpija, je bil na vrhu Krim. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zagorje koraka proti naslovu prvakinj. Vse od leta 1994, ko je slavila Olimpija, je bil na vrhu Krim. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sanacija in racionalizacija

Krim trenutno še ne ve točno, kako bo videti njegova bližnja prihodnost. Izgubljeni naslov državnega prvaka bo s sabo gotovo prinesel posledice. Seveda ne takšnih, ob katerih bi proračunske številke poskočile.

Klub v sanaciji verjetno čaka racionalizacija. Še posebej če dejansko ne bo lige prvakinj, od katere v Stožicah še niso povsem dvignili rok.

V Krimove čevlje pa, teoretično sicer še ne, praktično da, stopa Zagorje. "Vse ekipe, ki igrajo na več frontah, imajo realne padce med sezono. Prvenstvo, v katerem ena tekma odloča  o prvaku ... V košarki se igra na tri dobljene tekme. Mogoče bi morali razmisliti o tem. Zagorje je dobro izkoristilo možnost, da postane državni prvak. Ko bo na vrhu, pa bo videlo, kako težko je tam ostati. Želim mu vso srečo. Sploh če bodo Zagorjanke igrale v ligi prvakinj. Slovenski rokomet potrebuje več dobrih ekip," se bolj izostrene konkurence dolgoročno veseli Marinčkova.

Ne spreglejte