Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
7. 11. 2014,
16.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet plače suspenz

Petek, 7. 11. 2014, 16.26

6 let, 6 mesecev

Metalurg suspendiral 20 igralcev, grozi mu pol milijona kazni

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Metalurg, makedonski rokometni prvak, je v resnih težavah. Suspendirana je vsa dvajseterica, ki je pred dnevi izvedla vstajo, trener Lino Červar si še ni povsem opomogel od šoka.

V sredo je bilo rokometašem Metalurga dovolj. Ker od začetka sezone ni bilo nobenega nakazila na njihove tekoče račune, finančna kriza pa se vleče še iz prejšnje, so sklenili, da bodo izvedli bojkot in ne bodo odpotovali na tekme lige Seha v Zagreb. A kljub temu naj glavna stvar ne bi bil denar, ampak trener Lino Červar, nad katerega se je dvajseterica rokometašev spravila s hudimi obtožbami. Vodstvo kluba je stopilo na trenerjevo stran, lastnik Minčo Jordanov je dejal, da gre za udar nekaj igralcev, vsaj dvajseterica pa je dobila pošto z obvestilom o suspenzu.

Svarilo

Iz makedonske rokometne zveze so svojega prvaka nemudoma posvarili, naj se nikakor ne igra z ognjem, saj bi ga, če ne bi odigral vseh tekem lige prvakov, lahko čakale kazen do pol milijona evrov, zaklenjena vrata lige prvakov za makedonskega prvaka v prihodnji sezoni in izključitev vseh klubov iz evropskih tekmovanj.

Iz kluba so sporočili, da bodo nadaljevanje sezone odigrali s kombinacijo peščice igralcev, ki niso sodelovali v poskusu revolucije, in mladinsko ter kadetsko pomočjo. Nekaj zelo nadarjenih igralcev vsekakor imajo, a na primer mladinska reprezentanca Makedonije je na evropskem prvenstvu osvojila zadnje, 16. mesto.

Lino: Leto in pol brez plače

Seveda ni izključeno, da bi klub in igralci – ti vadijo v lastni režiji – sklenili premirje. Oglasil pa se je tudi Červar, ki si je vendarle nekoliko opomogel od ostrih puščic.

"Obtožen sem bil, da gledam le za lastne interese, jaz pa sem kot trener napravil vse, da bi igralci dobili zasluženi denar. Bolj sem gledal nanje kot nase. Plače nisem dobil leto in pol, a sem delo nadaljeval v dobrobit kluba in igralcev," je za Jutarnji list ogorčen izjavil čarodej iz Umaga, ki proti obtožbam postavlja svoje rezultate: "V petih letih sem z Metalurgom osvojil osem lovorik, dvakrat smo se iz kvalifikacij prebili med osem najboljših ekip v Evropi. Sprašujem se, kako je bilo to mogoče, če sem prodajal tekme."

V ligi prvakov so Skopjanci na šestem, zadnjem mestu skupine A. Prihodnji konec tedna pa jih čaka gostovanje pri La Rioji. Verjetno je Metalurg pred enim najpomembnejših tednov v svoji zgodovini.

Ne spreglejte