Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Kielce Renato Vugrinec Uroš Zorman Atletico Madrid

Petek, 19. 4. 2013, 9.11

8 let

Metalurg raztreščen v Kielcah - Zorman na F4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši Kielc so se prvič v zgodovini uvrstili v polfinale rokometne lige prvakov. Na drugi tekmi četrtfinala so kar s 26:15 ugnali Metalurg. Na zaključnem turnirju še Kiel, Barcelona in Hamburg.

Kielce so s sabo z gostovanja pri Metalurgu prinesle dva gola prednosti. A kmalu je postalo jasno, da bo makedonskemu prvaku na obisku pri poljskem zelo težko. Pri Metalurgu je manjkal Miladin Kozlina, kar je bilo vidno v obrambi. Enigma zanjo je bil poljski reprezentant Michal Jurecki, ki je – večinoma po dokaj preprostih akcijah – zabil osem golov, vse iz igre. Kielce so uveljavile svojo premoč v višini in moči in Metalurg je na odmor odšel s štirimi zadetki zaostanka. V drugem delu pa je njihova barka le tonila. Do 23. minute so Makedonci dosegli le štiri gole, skupaj zgolj sedem, Kielce pa 14. Potnik na zaključni turnir je bil bolj ali manj jasen že v 46. minuti, ko je Jurecki zabil za plus sedem, končna razlika pa je najvišja na srečanju. Uroš Zorman je dosegel zadetek za Kielce, David Koražija prav tako za Metalurg, Renato Vugrinec pa štiri za makedonske prvake, ki so kljub izpadu velik hit letošnje sezone.

Vstopnico na ''final four'' so si zagotovili tudi rokometaši Hamburga, ki so sicer izgubili proti Flensburgu pred domačim občinstvom, a so imeli dovolj visoko prednost s prve tekme.

Rokometaši Kiela so prvo tekmo v domači dvorani, rešil jih je Daniel Narcisse, dobili v zadnji sekundi, zato so v Veszprem odpotovali vse prej kot sproščeni. A aktualni prvaki so na vročem madžarskem gostovanju prišli še do druge minimalne zmage (29:28) in si zagotovili ''final four''.

Zanimivo je bilo na ''el classicu'' v Barceloni, ki je za polfinale potrebovala zmago z vsaj šestimi zadetki, saj je na prvi tekmi proti večnim rivalom iz Madrida izgubila za pet zadetkov. Kataloncem je na krilih Sergeja Rutenke (11 zadetkov) in vratarja Danijela Šarića (18 obramb), uspel preobrat, slavili so z 32:24 in se uvrstili v polfinale.

Ne spreglejte