Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
15.03

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Gorenje Celje PSG Flensburg

Torek, 25. 2. 2014, 15.03

4 leta, 7 mesecev

Melić se vrača v Velenje, Celje kot v šampionski sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Oba slovenska predstavnika v rokometni ligi prvakov sta se še drugo sezono zapored uvrstila v osmino finala, ker se bo Gorenje srečalo s Parizom, Celje pa s Flensburgom.

Oba slovenska predstavnika prva tekma čaka na domačem igrišču. Na sporedu bosta med 19. in 23. marcem, povratni pa teden dni pozneje. Gorenje se bo za vstop med najboljših osem ekip lige prvakov pomerilo s PSG-jem, klubom z največjim proračunom v Evropi, za katerega igrajo zvezdniki kalibra Mikkel Hansen, Daniel Narcisse, Igor Vori, Marko Kopljar, Luc Abalo in tudi nekdanji Velenjčan Fahrudin Melić.

Spet stari znanec

"Malo sem že naveličan teh nemških klubov, zato sem z žrebom zadovoljen. Do zdaj se nam je vedno dogajalo, da je v dvorano prišel klub, kjer nastopa kakšen igralec, ki je pred tem igral za Gorenje. Vesel sem, da se bo tokrat v vrnil Melić. Vsekakor pričakujem zanimivo tekmo. Glede na to, da smo se do zdaj borili, se bomo v nadaljevanju še toliko bolj in prepričan sem, da Parižanom v Velenju ne bo lahko," je za klubsko spletno stran povedal Janez Gams.

Po desetletju spet Flensburg, a žal ne v finalu

Pred kratkim je celjski direktor Roman Pungartnik dejal, da si v osmini finala želi Flensburg zaradi tradicije. Letos namreč mineva deset let od celjskega naslova v ligi prvakov, ko so pivovarji v finalu ukanili prav Flensburg. Želja se mu je uresničila.

"To je že naš devetnajsti nastop med evropsko elito. To je v Evropi uspelo le še dvema kluboma in mislim, da se ne zavedamo razsežnosti tega podatka. Zelo pomembno je, da smo se znova uvrstili v izločilne boje in letos s tretjim mestom še nadgradili lanski rezultat, enako pa je uspelo tudi Velenju, kar dokazuje, da slovenski klubi kljub težki situaciji še držimo stik s to elito. Pred nami je osmina finala in še en izjemen dvoboj, tokrat s Flensburgom, ko bo Zlatorog ponovno gostil vrhunski spektakel, in tega se veselimo. Športnih napovedi sam ne bom dajal, a sam sem si na vsaki tekmi vedno želel zmagati. Ne vem, zakaj bi zdaj delal izjeme," je po žrebu za celjsko spletno stran dejal Pungartnik.

Tamše vsako sezono naleti na Nemce

Celjski trener Branko Tamše ima s Flensburgom precej sveže izkušnje. Nemci so namreč izločili takrat njegovo Gorenje prav tako v osmini finala.

"Dobili smo zelo kakovostnega nasprotnika, a drugače niti ni moglo biti. Flensburg je stari znanec slovenskih igrišč, tako Celja v preteklosti kot Velenja v tej sezoni. Zame igrajo najlepši rokomet v Nemčiji, imajo odličen sistem igre, vsa igralna mesta pa imajo odlično zapolnjena. V njihovi ekipi je veliko tujcev, prevladuje skandinavsko-balkanski slog in morda prav zato igrajo tako lep rokomet. Do prvega dvoboja nas čaka še kar nekaj tekem, ko pa bo prišel čas za ta dvoboj, se bomo nanje kar najbolje pripravili in videli, kaj bo to pomenilo na igrišču."

Ne spreglejte