Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2024,
10.20

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Marko Bezjak

Torek, 23. 4. 2024, 10.20

1 teden, 3 dni

Podaljšanje kazni na eno leto

Marko Bezjak prejel 12-mesečno prepoved igranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66
Marko Bezjak | 37-letni Marko Bezjak je prejel 12-mesečno prepoved igranja. | Foto Guliverimage

37-letni Marko Bezjak je prejel 12-mesečno prepoved igranja.

Foto: Guliverimage

Slovenski rokometaš Marko Bezjak je bil zaradi incidenta na tekmi hrvaškega državnega prvenstva med Nexejem in Zagrebom kaznovan z 12 meseci prepovedi igranja, je sporočil disciplinski sodnik Hrvaške rokometne zveze (HRS). Bezjaku je sprva pristojna komisija na hrvaški zvezi izrekla 30-dnevno kazen, zdaj pa jo je podaljšala še za 11 mesecev. Veselin Vujović pa tri mesece ne bo smel voditi nobene rokometne ekipe.

Magdeburg Marko Bezjak
Sportal Marku Bezjaku po škandalu na Hrvaškem grozi konec kariere

Štirimesečno prepoved igranja je prejel še en slovenski rokometaš Andraž Velkavrh, medtem ko tedanji trener, nekdanji selektor Slovenije, Črnogorec Veselin Vujović ne bo smel voditi rokometnih ekip tri mesece.

Nexe Našice so sicer Vujovića zaradi slabih rezultatov odpustile pred dvema dnevoma. Pred tem je tam sloviti Črnogorec nadomestil slovenskega trenerja Branka Tamšeta.

Črnogorec Veselin Vujović tri mesece ne bo smel voditi rokometnih ekip. | Foto: Guliverimage Črnogorec Veselin Vujović tri mesece ne bo smel voditi rokometnih ekip. Foto: Guliverimage

Zaradi disciplinskega prekrška je prepoved igranja na štirih tekmah prejel še Andraž Velkavrh, disciplinski sodnik Srećko Ilić pa je klub kaznoval še s štiri tisoč evri kazni, a se ta lahko v roku osmih dni pritoži. Tudi igralci in trener imajo na voljo osemdnevni rok za pritožbe od prejema kazni. 

Incident na tekmi za prvaka

Na tekmi 5. kroga lige za prvaka je do incidenta prišlo ob koncu prvega polčasa pri izidu 16:9 v korist gostov iz Zagreba, potem ko se domačini ponovno niso strinjali z odločitvijo glavnih sodnikov in delegata.

V gneči ob zapisnikarski mizi se je nato 37-letni Bezjak z ramo zaletel v tedanjega delegata Anta Josića, ki je potreboval zdravniško pomoč. Delegat je takrat namreč opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in se zaletel v predel rame in reber Josića. Po nadaljnjem prerivanju obeh ekip so tekmo prekinili.

Preberite še:

Marko Bezjak
Sportal Škandal na Hrvaškem, v glavni vlogi pa Slovenec Marko Bezjak #video
Ne spreglejte