Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
12.24

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,57

Natisni članek

Natisni članek

Erlangen Marko Bezjak

Sreda, 21. 8. 2024, 12.24

1 mesec

Marko Bezjak našel novega delodajalca

Kaj se dogaja z Markom Bezjakom? Nemci razkrivajo, da je vse odločeno!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,57
Marko Bezjak | Marko Bezjak se po enem letu, ki ga je preživel na Hrvaškem, vrača v Nemčijo. | Foto Ana Kovač

Marko Bezjak se po enem letu, ki ga je preživel na Hrvaškem, vrača v Nemčijo.

Foto: Ana Kovač

Nekdanji kapetan slovenske rokometne reprezentance Marko Bezjak išče novega delodajalca. Nazadnje je nastopal na Hrvaškem, kjer pa se je epizoda pri Nexeju zaradi incidenta z delegatom, po katerem je sledila 12-mesečna prepoved igranja, končala neslavno. Izkušeni Slovenec je v Sobotnem intervjuju nedavno odprl srce in dejal, da namerava nadaljevati kariero, najverjetneje v tujini. Sodeč po poročanju nemških medijev se je Bezjak, dolgoletni as Magdeburga, že odločil. Vrača se v deželo olimpijskih podprvakov.

Marko Bezjak
Sportal Marko Bezjak odprl srce po neljubem incidentu na Hrvaškem

V poletnem času potekajo tržnice v marsikaterih športih. Največji zneski se omenjajo v nogometu, dogajajo se številni odmevni prestopi, pestro pa je tudi v svetu rokometa. Danes je tako Magdeburg, nemški rokometni velikan, ki je lani s pomočjo Marka Bezjaka postal evropski prvak, sklenil dogovor z Erlangenom in za okrog pol milijona evrov kupil najboljšega strelca Manuela Zehnderja. Ta bo skušal nadomestiti Šveda Felixa Claarja, ki se je poškodoval na olimpijskih igrah v Franciji in bo dolgo odsoten.

Marko Bezjak se v Nemčiji počuti odlično. Tako se je lani v dresu Magdeburga veselil evropskega naslova. | Foto: Guliverimage/dpa Marko Bezjak se v Nemčiji počuti odlično. Tako se je lani v dresu Magdeburga veselil evropskega naslova. Foto: Guliverimage/dpa

Klub iz Nürnberga je ostal brez 24-letnega asa, vrzel v moštvu pa namerava zapolniti s 14 let starejšim Slovencem, ki je v nemškem klubskem rokometu pustil ogromen pečat, saj je kar deset let nosil dres Magdeburga ter z njim osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Lani se je na željo prijatelja Branka Tamšeta preselil na Hrvaško, zaigral za Nexe iz Našic, s katerim pa je prejšnji mesec sklenil sodelovanje.

Pridružil se bo Ferlinu

Marko Bezjak se po štirih mesecih vrača na rokometna igrišča. | Foto: Ana Kovač Marko Bezjak se po štirih mesecih vrača na rokometna igrišča. Foto: Ana Kovač Po incidentu, ki je očrnil njegovo kariero, na Hrvaškem ne sme igrati še pol leta, zato je bil neizbežen korak selitev. "Kariero bom potegnil vsaj še za leto ali dve. Morda ravno do 40. leta, potem pa bo verjetno res napočil trenutek za zaključek," nam je povedal v Sobotnem intervjuju, v katerem je priznal, da ga najbolj vleče v tujino.

Čeprav se je zanj zanimalo kar nekaj slovenskih klubov, najbolj velenjsko Gorenje, bo 38-letni Prlek, ki v zadnjih dveh letih živi na Ptuju, nadaljeval kariero v Nemčiji. SportBild poroča, da prihaja v Erlangen, kjer nastopa tudi prvi vratar slovenske izbrane vrste Klemen Ferlin, nekdanji zvezdnik Magdeburga.

Klemen Ferlin ne bo več edini Slovenec v slačilnici Erlangena. | Foto: Anže Malovrh/STA Klemen Ferlin ne bo več edini Slovenec v slačilnici Erlangena. Foto: Anže Malovrh/STA

Erlangen leži v bližini Nürnberga. V prejšnji sezoni si je po hudem boju zagotovil obstanek med najboljšimi, v novo sezono pa vstopa z višjimi cilji. Do njihove uresničitve naj bi mu pomagal tudi 38-letni srednji zvezni igralec iz Slovenije, ki ga ljubitelji rokometa v Nemčiji poznajo še kako dobro. Bezjak bo tako, o tem poroča več nemških medijev, kariero nadaljeval na Bavarskem.

slovenska rokometna reprezentanca Blaž Janc
Sportal Slovenci v solzah zaprli boleče poglavje
Slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Uroš Šerbec: Bil sem prepričan, da jim bo uspelo, a videlo se je, da na koncu ni bilo svežine
slovenska rokometna reprezentanca : Španija, OI, Pariz, tekma za bron, Jure Dolenec
Sportal Razočarani Jure Dolenec pred prihodnost postavil veliki vprašaj

 

Ne spreglejte