Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2023,
22.30

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Četrtek, 21. 9. 2023, 22.30

7 mesecev, 1 teden

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 2. KROG

Celje zapravilo nemogoče, štirje tekmeci neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
Celje Pivovarna Laško | Celjani so vodili tudi z devetimi zadetki prednosti, na koncu pa so klonili z 29:30. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani so vodili tudi z devetimi zadetki prednosti, na koncu pa so klonili z 29:30.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu lige prvakov v Zlatorogu izgubili proti Portu z 29:30 (16:9), čeprav so vodili tudi z devetimi goli prednosti. Celjska ekipa se bo 27. septembra v gosteh pomerila z nemškim Magdeburgom.

Rokometašem iz Celja se je na premierni domači tekmi obetala prva zmaga v ligi prvakov v sezoni 2023/24. V uvodnih 40 minutah so povsem zasenčili portugalskega prvaka in si priigrali kar devet golov prednosti, v zadnjih dvajsetih minutah pa so - tako kot pred tednom dni na Danskem - plačali davek neizkušenosti. Tekmeci iz Porta so uprizorili prvovrsten preobrat in v Zlatorogu osvojili obe točki.

Celje Pivovarna Laško : Porto 29:30 (16:9)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 1.733, sodnika: Jorum in Kleven (oba Norveška)
Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 1, Gaberšek, Perić 4, Krečič, Cokan, Čirović, Antonijević, Ivanković 5, Janc 9, Gregorič, Muhović, Miličević, Kačičnik, Žabić 3, Dodić 3, Mlakar 3
Porto: Mitrevski, Veitia Valdes 1, Sousa 1, Iturriza Alvarez 5, Mikkelsen 4, Silva, Salina 2, Costa 1, Diocou Soumare 3, Branquinho 6, Martinez 2, Areia 2 (2), Christensen, Rema, Oliveira, Magalhaes 3
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (0), Porto 3 (2)
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Porto 4 minute
Rdeči karton: /

Celjska ekipa že na četrti zaporedni tekmi ni okusila slasti zmage. Po zmagoslavju na superpokalni tekmi v začetku septembra v Ormožu je izgubila proti trebanjskemu Trimu v ligi NLB in danskemu Gudmeju v ligi prvakov, na sobotnem ligaškem dvoboju v Stični pa je proti Svišu Ivančni Gorici le remizirala.

Uvod v dvoboj je minil v obojestransko živčni predstavi. Obe ekipi sta naredili ogromno napak, manj jih je bilo vendarle na celjski strani, ki je z dvema goloma Mitje Janca v peti minuti povedla z 2:0. Domača obramba je prvič klonila minuto kasneje, ko je zadel Fabio Magalhaes. V prvih petnajstih minutah je igra Celjanov v napadu slonela na Jancu in krožnem napadalcu Stefanu Žabiću. Po njuni zaslugi - prvi je dosegel pet, drugi pa dva gola - so si rokometaši iz mesta grofov v 16. minuti priigrali prvo otipljivo prednost na dvoboju.

Mitja Janc je dosegel devet golov. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Mitja Janc je dosegel devet golov. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Po domačem vodstvu 8:4 je reagiral tudi nekdanji portugalski zvezdnik Carlos Resende in zahteval minuto odmora, a ta ni zaustavila ritma gostiteljev, ki so še naprej igrali agresivno v obrambi, po golih Žabića in Luke Perića iz bliskovitega nasprotnega napada pa si v 18. minuti priigrali veliko prednost šestih golov (10:4).

Čas med 19. in 21. minuto je minilo v znamenju Roka Zaponška. Celjski vratar je na bravurozen način zaustavil kar dva nasprotna napada prvakov Portugalske, z golom prek celega igrišča pa svoje soigralce popeljal do vodstva sedmih golov (11:4). A domači rokometaši se s tem niso zadovoljili. V obrambi so še naprej igrali na meji dvominutne izključitve, v napadu pa poletno in kreativno ter si v 24. minuti priigrali prednost osmih golov (14:6), potem ko je zadel komaj 20-letni Srb Stefan Dodić.

Držali visoko prednost, nato pa ...

Celjani so z manjšimi nihanji v svoji igri do konca polčasa držali visoko prednost. Na velikem odmoru je njihov kapital znašal visokih sedem golov (16:9), v začetku drugega polčasa pa niso popustili niti za milimeter. V 36. minuti so si po golu Grege Krečiča priigrali celo najvišjo prednost na tekmi (21:12).

Celjani so ostali praznih rok. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Celjani so ostali praznih rok. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Najmlajša ekipa v ligi prvakov v sezoni 2023/24 je nato doživela pravi potop, v zadnjem delu tekme je povsem popustila. Toskić je po vidnem padcu svojih varovancev zahteval minuto odmora, a njegovi napotki niso pomagali. Porto je bil vse bližje, v 47. minuti je zaostajal le še za dva gola (25:23), štiri minute kasneje je izenačil na 26:26, v 54. minuti pa prvič na dvoboju povedel s 27:26.

Pretreseni Celjani so najprej strnili svoje vrste ter po golih Janca in Žige Mlakarja povedli z 29:27, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili povsem paralizirani. Izkušeni in z vsemi žavbami namazani Portugalci so naredili delni izid 3:0 in Celjanom zadali boleč poraz. V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Mitja Janc z devetimi goli, Ante Ivanković je dodal pet zadetkov.

"Niti sam ne vem, kaj bi rekel po tako težkem porazu, kot da smo prekleti in zakleti," je takoj po porazu dejal Toskić in dodal: "Moji varovanci so v prvem polčasu in začetku drugega pokazali svojo kakovost. Imeli smo poln nadzor nad tekmeci, potem pa je na površje priplavala naša neizkušenost. V prelomnih trenutkih dvoboja enostavno nismo verjeli v svoje sposobnosti, naredili smo preveč napak. Današnji poraz zelo boli, je še težji kot proti Barceloni v minuli sezoni."

Vlah blestel ob visoki zmagi

Aalborg je v sredo z 38:23 odpihnil Eurofarm Pelister. Za dansko ekipo je Aleks Vlah dosegel sedem golov, za Pelister pa je Domen Tajnik dosegel štiri gole, Nejc Cehte dva, Urban Lesjak pa se je podpisal pod pet obramb. Miha Zarabec se ob porazu Wisle Plock proti GOG Gudmeju ni vpisal med strelce.

V četrtek je Kiel s 35:32 premagal Pick Szeged, za katerega igrajo štirje Slovenci: Mario Šoštarić je dal osem golov, Borut Mačkovšek štiri, Dean Bombač in Matej Gaber pa po dva. Izgubila je tudi slovenske trojica v vrstah Zagreba (Aljaž Pajntar, Aleks Kavčič in Matic Suholežnik), PSG je bil boljši s 35:31. Blaž Janc je z dvema goloma pomagal k visoki zmagi Barcelone nad Magdeburgom (32:20). Gašper Marguč pa je dosegel tri gole za Veszprem, ki je s 33:31 premagal Montpellier, za katerega Staš Skube ni zadel.

Liga prvakov, 2. krog

Sreda, 20. september

Četrtek, 21. september

Lestvici:

Skupina A:
1. Aalborg 2 tekmi – 4 točke
2. Kiel 2 – 4
3. PSG 2 – 4
4. Kolstad 2 – 2 
5. Kielce 2 – 2
6. Szeged 2 – 0
7. Zagreb 2 – 0
8. Eurofarm Pelister 2 – 0

Skupina B:
1. Barcelona 2 – 4
2. Veszprem 2 – 4
3. GOG 2 – 4
4. Porto 2 – 4
5. Celje Pivovarna Laško 2 – 0
6. Wisla Plock 2 – 0
7. Montpellier 2 – 0
8. Magdeburg 2 – 0

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani obljubljajo boj do zadnjega diha
Ne spreglejte