Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
22.21

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Barbara Lazović liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar

Nedelja, 3. 11. 2019, 22.21

4 leta, 5 mesecev

Liga prvakinj, 4. krog

Evropske prvakinje tudi v drugo boljše od Krima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Krim Mercator - Györ liga prvakinj | Krimovke so še drugič priznale premoč evropskim prvakinjam. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke so še drugič priznale premoč evropskim prvakinjam.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so drugo polovico skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj odprle s povratnim dvobojem z evropskim prvakom Györom, ki pa je slovenske prvakinje tako kot na njunem prvem obračunu gladko premagal.

Krimovke so se tudi na Madžarskem, podobno kot na prvi tekmi na Kodeljevem (21:33), dolgo upirale precej izkušenejši madžarski zasedbi (ob polčasu je bilo 13:13), ki pa je na koncu vendarle slavila zanesljivo, z 31:26.

Györu že dolgo ni nihče tako zapretil

"Na koncu je poraz s petimi zadetki velika stvar za nas, a danes je bilo pritiska nekoliko manj." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Na koncu je poraz s petimi zadetki velika stvar za nas, a danes je bilo pritiska nekoliko manj." Foto: Žiga Zupan/Sportida "Že dolgo časa ni Györu nobena ekipa tako mešala štren, kot smo danes to počeli mi. Škoda slabega začetka, po katerem smo se sicer znali pobrati. Vratarka Antonija Mamić je danes imela svoj dan, zato smo Györu lahko parirali 40 minut, nato pa je do izraza prišla individualna kvaliteta domače ekipe. Na koncu je poraz s petimi zadetki velika stvar za nas, a danes je bilo pritiska nekoliko manj. Na naslednjih tekmah je vsa odgovornost na nas. Z zmago proti Baniku bi že lahko rešili vse dileme, če ne pa nas doma čaka dvoboj za biti ali ne biti. Nina Žabjek je tokrat odlično prevzela odgovornost v organizaciji napada, kjer si sicer ne predstavljamo igre brez Nine Zulić. Žabjekova je za nas ključna v obrambi, a danes je bila odlična tudi v napadu," je tekmo ocenil trener slovenskih prvakinj Uroš Bregar.

"V današnjo tekmo smo šle popolnoma sproščeno, saj smo vedele, da nikamor ničesar za izgubiti. Za nami je odlična tekma in želela bi si, da bi bilo podobnih še več. V začetku tekme smo bile nekoliko nervozne, pokazala se je trema, a smo Györ ujele in velika škoda je, da niso prvega polčasa odločile v našo korist, kar bi bila za nas velika zmaga. V drugem polčasu je koncentracija nekoliko padla, po nekaj menjavah pa nam je spet steklo. Dosegle smo odličen rezultat in res sem vesela za celotno ekipo in koliko truda vložijo naše mlade igralke. Verjamem, da bosta tudi naslednja dvoboja za nas zelo pozitivna," pa meni desna zunanja Krima Alja Koren.

Poročilo s tekme:

Polona Barič - Eduarda Amorim Taleska
Sportal Dober odpor Krima na Madžarskem, na koncu nov poraz

Najboljša strelka Krima je bila Alja Varagić s petimi goli, Marianna Rebicova in Polona Barič sta jih dodali vsaka po štiri, pri gostiteljicah pa je sedemkrat zadela Norvežanka Stine Bredal Oftedal, Čehinja Jana Knedlikova je bila natančna petkrat, po štirikrat pa še Brazilka Eduarda Idalina Amorim Taleska in Francozinja Estelle Nze Minko. 

Slovenske prvakinje so po štirih krogih pri eni zmagi, v 5. krogu prihodnjo nedeljo bodo gostovale na Češkem pri Baniku Mostu. Ta je v četrtem krogu izgubil na Švedskem proti Sävehofu z 19:24.

Črnogorska Budućnost je v petek s pomočjo treh zadetkov Slovenke Barbare Lazović v gosteh ugnala romunsko Valceo (21:20), Ana Gros pa je v soboto prispevala kar 13 golov za zmago njenega Bresta nad Bietigheimom s 36:30. Podravka Vegeta je bila doma za gol prekratka proti Ferencvarošu (26:27), Tjaša Stanko je za gostiteljice dosegla tri gole. Elizabeth Omoregie je dosegla dva gola za Bukarešto, ki je zmagala v Lublinu.

Skupina D, 4. krog:

Lestvica:

Skupina A, 4. krog:

Lestvica:

Skupina B, 4. krog:

Lestvica:

Skupina C, 4. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Krim Mercator Györ
Sportal Izola na zaostali tekmi boljša od Velenja
Ne spreglejte