Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2023,
19.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Urbanscape Loka Liga NLB RK Gorenje Velenje

Sreda, 22. 2. 2023, 19.30

1 leto, 2 meseca

liga nlb, zaostala tekma 12. kroga

Velenjčani za skok na drugo mesto premagali Loko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
RK Gorenje Velenje : Nexe Našice, evropska liga, Zoran Jovičić | Rokometaši Gorenja Velenja se bodo danes pomerili z Loko. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Gorenja Velenja se bodo danes pomerili z Loko.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V ligi NLB je bila odigrana zaostala tekma 12. kroga med Gorenjem Velenjem in Urbanscape Loko. Velenjčani so si zmago s 36:25 priigrali skok na drugo mesto ligaške razpredelnice. V nedeljo jih čaka derbi s Celjani.

Liga prvakov Celje Pivovarna Laško Barcelona
Sportal Osmina finala zanje zdaj nedosegljiva

Na zaostali tekmi 12. kroga presenečenja ni bilo. Tekma ni postregla z razburljivostjo, gostitelji so rezultat nadzorovali od začetka do konca. Škofjeločani niso bili niti za trenutek nevarni, niti v enem trenutku niso ogrozili zmage Velenjčanov, ki so se tako spet dvignili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, za vodilnim Celjem Pivovarno Laško zaostajajo za točko.

Domači so hitro povedli z 2:0, si kmalu priigrali šest golov prednosti (10:4), ob polčasu je bilo osem golov razlike. V drugem delu domači niso bili več tako zagreti, tekmecem so dovolili, da se na polovici drugega dela približajo na 20:25, a ko so uvideli, da je vrag vzel šalo, so spet stopili na plin ter s štirimi zaporednimi goli dokončno strli odpor Gorenjcev.

Timotej Grmšek je bil s šestimi goli najučinkovitejši igralec tekme, Branko Predović jih je pri zmagovalcih prispeval pet, pri gostih jih je Mark Batagelj dosegel štiri. "Za nami je dobra tekma. Na Loko smo se dobro pripravili, ker vemo, da je ta ekipa za nas vedno neugodna. V drugem polčasu smo zopet imeli nekaj slabih minut, gostom smo pustili, da se nam približajo na pet zadetkov. To nihanje moramo v prihodnosti popraviti. Je pa ta zmaga dobra popotnica pred velikim derbijem," je po tekmi povedal Jernej Drobež.

Liga NLB, zaostala tekma 12. kroga

Sreda, 22. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte