Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2024,
21.37

Osveženo pred

1 ura, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško RK Trimo Trebnje RK Slovan Liga NLB

Petek, 27. 9. 2024, 21.37

1 ura, 22 minut

Liga NLB, 4. krog

Trebanjci na derbiju prvakom zadali prvi poraz, Slovan do visoke zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Trimo | Trebanjci so na derbiju kroga v gosteh premagali državnega prvaka Gorenje Velenje. | Foto www.alesfevzer.com

Trebanjci so na derbiju kroga v gosteh premagali državnega prvaka Gorenje Velenje.

Foto: www.alesfevzer.com

Uvodna tekma četrtega kroga v Ligi NLB je postregla z derbijem med Gorenjem Velenjem in Trimom Trebnjem. Z 28:23 so slavili Trebanjci in Velenjčanom zadali prvi poraz. Rokometaši LL Grosist Slovana pa so na gostovanju v Krškem slavili s 33.23.

V še enem neposrednem dvoboju med ekipami, ki kandidirajo za rokometni prestol, so igralci Trima iz Trebnjega v gosteh premagali državne prvake in jim zadali prvi poraz v sezoni. Po sprva izenačenem boju v Rdeči dvorani in izenačenju na 5:5 so nadzor nad dogajanjem prevzeli gosti in v 18. minuti po delnem izidu povedli za štiri gole (10:6). Varovanci Zorana Jovičića nikakor niso našli pravega ritma in so še naprej veliko grešili. V 27. minuti je na semaforju že kazalo plus šest v korist Trebanjcev, na odmor pa so igralci Trima odšli s prednostjo petih golov (15:10).

Velenjčani so izgubili prvič v sezoni. | Foto: www.alesfevzer.com Velenjčani so izgubili prvič v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com Trimo je v prvi minuti nadaljevanja ostal brez pordečelega Vida Miklavca, ki je po dosojeni sedemmetrovki iz te v glavo zadel vratarja Emirja Taletovića. Državni prvaki minule sezone so nato počasi rezali v zaostanek za Trebanjci in se večkrat približali na tri gole, v 38. minuti pa po golu Urbana Pippa na minus dva, toda preobrata ni bilo. Trebanjci so na koncu slavili z 28:23, Jaka Soršak je dosegel osem golov, Timotej Grmšek jih je dodal pet. Pri domačih sta izstopala Tine Poklar in Tilen Sokolič s po sedmimi zadetki.

R Zormanovi so visoko zmagali v Krškem. | Foto: www.alesfevzer.com Zormanovi so visoko zmagali v Krškem. Foto: www.alesfevzer.com okometaši Krškega so doma priznali premoč Grosist Slovanu, ki je slavil z desetimi zadetki razlike. Čeprav so domači povedli z 2:0, so varovanci Uroša Zormana hitro ujeli pravi ritem in po delnem izidu 7:0 ušli Krčanom. Ob številnih tehničnih napakah na obeh straneh in malemu številu golov v prvih 30 minutah so domači še znižali zaostanek na štiri gole zaostanka, na veliki odmor so šli z zaostankom šestih, ob koncu pa je semafor kazal 23:33.

Preostale štiri tekme bodo na sporedu v soboto, vse se bodo začele ob 19. uri. 

Liga NLB, 4. krog:


Petek, 27. september:

Sobota, 28. september:

Lestvica:

Preberite še:

Borut Mačkovšek
Sportal Mačkovškovi strli odpor Gabrovih, "slovenska" Wisla priznala premoč PSG-ju
Ne spreglejte