Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2024,
21.13

Osveženo pred

1 dan, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Natisni članek

RK Slovan Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Liga NLB

Sreda, 25. 9. 2024, 21.13

1 dan, 3 ure

Liga NLB, 3. krog

Tesna zmaga Slovana na velikem derbiju, stoodstotnih ni več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
Grosist Slovan - Trimo Trebnje | V derbiju na Kodeljevem sta se v petek spopadla Slovan in Trimo. | Foto www.alesfevzer.com

V derbiju na Kodeljevem sta se v petek spopadla Slovan in Trimo.

Foto: www.alesfevzer.com

Tretji krog rokometne Lige NLB je že prinesel veliki derbi, v katerem je LL Grosist Slovan na Kodeljevem gostil Trimo Trebnje in ga premagal s 30:29. To je bil spopad zdajšnje ekipe trenerja Uroša Zormana z njegovo nekdanjo. Celje Pivovarna Laško je bilo s 26:22 boljša od Urbanscape Loke. Do tega kroga je bila edina neporažena Krka, ki je tokrat z 28:30 priznala premoč prvakom iz Velenja

Osrednja tekma tretjega kroga lige NLB v kultni dvorani na Kodeljevem se je končala z zmagoslavjem ljubljanskih rokometašev, ki so po tesnem porazu v nedeljo v Velenju danes premagali močne tekmece za naslov državnega prvaka iz Trebnjega.

V uvodnih dvajsetih minutah je bila tekma povsem enakovredna. V rezultatski prednosti so bili vseskozi gosti, a zaostanek Ljubljančanov nikoli ni bil večji od enega gola. Trebanjci so med 20. in 23. minuto naredili delni izid 3:0 in povedli z 11:8, domači trener Uroš Zorman pa je po "prvi krizi" svojih izbrancev zahteval minuto odmora.

Zormanovi varovanci so se po golih Davida Kovačiča in Kenana Pajta v 25. minuti približali na gol zaostanka (10:11), tri minute kasneje pa po zadetku Staša Slatinka Jovičića iz protinapada izenačili na 12:12. V drugi polovici tekme so ritem igre narekovali Ljubljančani. V 33. minuti so po zadetku iz mrtvega kota Slatinka Jovičića prvič na dvoboju povedli s 15:14, tri minute kasneje pa je Leon Ljevar poskrbel za prvo domače vodstvo z dvema goloma (17:15).

Uroš Zorman je Slovan popeljal do zmage nad svojo nekdanjo ekipo. | Foto: www.alesfevzer.com Uroš Zorman je Slovan popeljal do zmage nad svojo nekdanjo ekipo. Foto: www.alesfevzer.com

A nato je nastopilo plodno dolenjsko obdobje, ki ga v 42. minuti zaokrožil Darko Cingesar za vodstvo z 20:19. Moščani so hitro premagali krizo, v nadaljevanju so zaigrali sijajno in v 50. minuti po golu Kovačiča povedli s 25:22.Gosti niso izobesili bele zastave, dvignili so raven svoje igre in dve minuti pred koncem po golu Vida Miklavca izenačili na 29:29, v razburljivi in negotovi končnici pa so gostitelji le osvojili zlata vredni točki po golu Pajta.

Gosti so v začetku zadnje minute imeli priložnost za izenačenje, a je žoga po strelu Lovra Viščka zadela okvir vrat, Ljubljančani pa so nato ubranili prednost do zadnjega zvoka sirene. V domači ekipi sta Pajt in Kovačič dosegla po šest golov, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Miklavec z desetimi zadetki.

Celje in Gorenje na vrhu brez poraza

V petek so zmagali tudi Celjani, a bolj prepričljivo, Urbanscape Loko so v domačem Zlatorogu odpravili s 26:22. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Žiga Mlakar s petimi, v škofjeloški pa Mark Batagelj s šestimi goli.

Sobota je prinesla zmago Slovenj Gradca nad Krškim s 30:27, Ribnica pa je v Kopru domače zamrznila pri -12. Bilo je 36:24. na zadnji tekmi dneva je Gorenje slavilo v Novem mestu s 30:28 in se po točkah na vrhu izenačilo s Celjem. Obe ekipi sta v dosedanjem delu lige zabeležili dve zmagi in remi. 

V velenjski zasedbi so bili na srečanju v Marofu najbolj učinkoviti Tine Poklar, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić, ki so dosegli po šest golov. V novomeški je Vojislav Vukić dosegel sedem, Tilen Kukman pa pet zadetkov.

Sviš in Jeruzalem Ormož sta, zaradi nastopa Ormožanov v Evropi, srečanje odigrala v sredo, z 29:27 pa so slavili Ormožani.

Liga NLB, 3. krog:


Petek, 20. september:

Sobota, 21. september:

Sreda, 25. september:

Lestvica:

Preberite še:

Blaž Janc, Barcelona
Sportal Barcelona ob polčasu vodila s + 8, nato trepetala za zmago
Ne spreglejte