Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2019,
20.36

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Riko Ribnica Gorenje velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 30. 11. 2019, 20.36

4 leta, 4 mesece

LIGA NLB, 12. KROG

Velenjčani ustavili Loko, Krka pa Maribor, Dobova boljša od Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
MRK Krka | Krkaši so slavili v štajerski prestolnici. | Foto MRK Krka

Krkaši so slavili v štajerski prestolnici.

Foto: MRK Krka

Na petkovih tekmah 12. kroga lige NLB sta se zmag razveselila Gorenje in Krka. Velenjčani so v Rdeči dvorani za deset zadetkov ugnali Loko (37:27), Krka pa je v štajerski prestolnici ustavila Maribor, za katerega je bil to že osmi poraz v sezoni. Že v sredo je vodilno Celje visoko ugnalo Izolo (39:19).

Velenjčani so imeli pred tekmo pri vrhu pet zmag več od tekmecev iz Škofje Loke, ki so bili na sredini lestvice. Škofjeločani ostajajo na spodnjem delu z dvema zmagama, Gorenje pa po novem zaostaja le za vodilnimi Celjani in Riko Ribnico.

Razlika med Velenjem in Škofjeločani na tekmi je bila preslikava lestvice in po izenačenem začetku potem ni bilo posebne možnosti za kakšen preobrat. Prvi strelec tekme je bil Matic Verdinek z desetimi goli, dva manj je na drugi strani zdel Aljaž Jesenko.

Rokometaši Krke so po pričakovanju slavili tudi v Mariboru in potrdili položaj na lestvici v razmerju do ekipe iz štajerske prestolnice. V sprva izenačenem obračunu so si Novomeščani prvo izdatnejšo prednost priigrali v drugi polovici prvega dela, ko so povedli z 9:6. Od takrat naprej so vodili vse do konca tekme in vpisali dve novi prvenstveni točki.

Zmagovalec je bil znan v začetku drugega dela, ko so krkaši povedli s 17:11, kasneje pa z 20:12. Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj učinkovit Filip Jerenec, pri gostih je gol več dosegel Andraž Kete.

Uvodni obračun kroga med rokometaši iz Celja in Izole v Zlatorogu se je pričakovano končal z zmago gostiteljev, ki še naprej "brezmadežno" nastopajo na prvoligaški sceni in so s 100-odsotnim izkupičkom zanesljivo na prvem mestu. Primorci so doživeli deseti poraz in so na zadnjem mestu.

Liga NLB, 12. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Veselin Vujović
Sportal Najprej odhod potrdil Veselin Vujović, zdaj še rokometna zveza
Ne spreglejte