Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Larvik Krim liga prvakinj

Torek, 16. 4. 2013, 21.00

8 let

Krvnica Krima Hammerseng: Ostra, vendar z nasmehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gro Hammerseng, zunanja igralka Larvika, je spregovorila o glavnih razlogih, zakaj se je v finale rokometne lige prvakinj uvrstila ona s soigralkami, ne pa Krim.

Gro Hammerseng je bila ena tistih Larvikovih rokometašic, ki so najdejavneje skrbele, da se Krim Mercator ni uvrstil v finale lige prvakinj. Ob petih zadetkih je bil znaten njen prispevek tudi v kreiranju akcij in v obrambi. Maja bo proti Györu naskakovala svoj drugi naslov, poleg tega ima v vitrini tudi naslov olimpijske prvakinje, trikrat je osvojila evropsko prvenstvo, bila druga na svetovnem in tudi najboljša rokometašica sveta. Zaradi materinstva je izpustila prejšnjo sezono, v letošnji pa z Larvikom spet krenila na pot proti evropskemu vrhu. ''Če sem iskrena, smo v Ljubljano prispele absolutno sproščene. Samozavest nam je dobro dela in nas popeljala do velikega finala. Kljub uveljavljanju nekaterih mladih igralk imamo zelo izkušeno zasedbo. To je odločilo,'' je v pogovoru za EHF CL prepričana 33-letna Norvežanka, pri kateri je bila v Stožicah opazna silna energija, velika odločnost, a obenem tudi nasmejana sproščenost: ''Znam biti ostra, še posebej v obrambi, ampak vselej z nasmeškom na obrazu. Igranje rokometa mi predstavlja neskončno veselje in na igrišču se želim zabavati. Ampak seveda kdaj postanem zelo jezna (smeh).''

Finalni tekmi bosta 4. ali 5. ter 11. ali 12. maja. Prvo srečanje bo gostil Larvik. Hammersengova je na izziv, ali bo tudi tedaj nasmejana, odvrnila: ''Rada bi se smejala, ampak to bosta dve zahtevni tekmi. Po izvrstni sezoni, ki je za njim, je Györ favorit. Ampak do naslova ga ločita še dve tekmi, ni ga še osvojil. V finalu sta dve izredno izkušeni ekipi.'' Györ bo nastopil že v svojem sedmem finalu, a še ni osvojil lovorike. Larviku pa bosta nasproti stali tudi dobri znanki, Norvežanki Heidi Løke in Katrine Lunde. Zanimivo bo, a žal brez Ljubljančank, čeprav Krim zatrjuje, da bo stiskal pesti za Larvik.

Ne spreglejte