Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 10. 2012,
21.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 28. 10. 2012, 21.24

7 let, 12 mesecev

Krimovke prezelene za "zeleno-bele"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometašice Krima so v 3. krogu lige prvakinj gostile ekipo Györija in doživele kar 11 golov visok poraz - 20:31 (9:12). Izkušnje in uigranost Madžark so naredile svoje. Krim ostaja pri eni zmagi.

Po romunskemu Cluju, ki je v Stožicah klecnil pred natanko dvema tednoma in hrvaški Podravki, ta je bila močnejša, je prišel čas za favorita skupine. Krimovke so gostile madžarski Györi, eno najboljših evropskih ekip, ki pa v slovensko prestolnice ni pripotovala sama. Spremljalo jo je precej navijačev, ki so, vsaj v začetku tekme, tako po številu kot po glasnosti preglasili krimovce. Tone Tiselj je pomemben, tudi iz stališča samozavesti, obračun začel s precej neslovensko ekipo. Izmed domačink sta v prvi sedmerici bili le Maja Zrnec in Barbara Varlec Lazovič.

V tekmo so bolje krenile gostje, ki so takoj na začetku povedle in se kaj hitro odlepile na plus tri (1:4 in 2:5). "Tigrice" so sicer poskušale, a bile preveč medle v napadu in preveč raztresene v obrambi. Madžarke so vse prevečkrat prihajale do čistih metov. Predvsem iz položaja desnega krila. V nadaljevanju se je nalet lani druge ekipe v Evropi nekoliko umiril, na plin so stopile tudi slovenske prvakinje in po zaslugi Jelene Grubišić v vratih (7 obramb do 15. minute) ter bolj učinkovitega napada prišle na le zadetek razlike. Semafor je kazal 5:6, španski trener na klopi Györija, Martin Ambros, pa je zahteval minuto odmora. Kmalu po prvi minuti odmora, je svojo izkoristil tudi trener Krima. Glede na izraz na obrazu z igro svojih varovank bil zadovoljen. Zanimiv podatek je tudi ta, da so gostje, čeprav so bile precej neuspešne, Grubišićevo precejkrat poskušale "lobati". Tudi iz najstrožje kazni.

Na odmor bi lahko šle z boljšim rezultatom

Po dobrih dveh tretjinah igre so spet sledile minute "zeleno-belih", ki jim je šlo vse. V vratih se je razbranila Katrine Lunde, napad pa je z delnim izidom 0:3 zagotovil plus štiri (5:9), kar je bila do tedaj najvišja prednost na tekmi. A tukaj se je nalet Madžark tudi končal. Zadetkovni post krimovk – trajal je več kot pet minut – je bil v 26. minuti prekinjen. Ekipo je z dvema zaporednima zadetkoma dvignila Katarina Krpež in v igro "tigric" vlila novo energijo. Čeprav so do konca prvega dela imele priložnost, da se približajo na le zadetek ali celo izenačijo, krimovke tega niso izkoristile in na odmor odšle s tremi zadetki zaostanka (9:12).

Do 45. minute se jim ušle že na plus šest

Do 45. minute se jim ušle že na plus šest Drugi del se je začel povsem v slogu prvega. Rokometašice Györija so prikazovale za odtenek boljšo igro, ki pa je bila premalo, da bi si ustvarile kakšno oprijemljivo prednost. "Tigrice" so jim bile vseskozi za petami, manjkala jim je le pika na i, ki bi pomenila priključek. V 37. minuti so denimo prišle na le zadetek zaostanka, že v 39. pa bile na minus štiri (13:17). Ko je zaostanek narasel na pet, ali z drugimi besedami na najvišjega na tekmi (13:18), je bil Tiselj primoran v minuto odmora, saj bi lahko, kljub še 20 minutam do konca lahko postalo nevarno. A prednost Madžark, pri katerih je blestela predvsem vratarka Lundejeva, tudi v nadaljevanju ni skopnela. Kljub različnim kombinacijam, in veliko rotacijo igralk. Tiselj je menjavo opravil tudi v vratih, priložnost je dobila Gabriella Kain. A semafor je bil na pogled precej neprijazen (15:21).

Na koncu so jih "zeleno-bele" povsem zlomile

Bolj kot je šla tekma proti koncu, bolj so Madžarke prevladovale. Od rok jim je šlo vse. Zadevale so v napadu, bile odlične v obrambi in po igrišču kar letele. Tekma je nov mejnik doživela v 54. minuti, ko je prednost gostij narasla na že osem zadetkov, v 58. minuti pa se je povečala na že deset. "Tigrice" so bile potolčene in komaj čakale da se tekma konča. Na koncu je bilo 20:31 in slavje gostij ter številnih madžarskih navijačev se je lahko začelo. Rokometašice Györija so pač bile premočne. Mogoče bi bilo drugače, če bi dres slovenskih prvakinj oblekle tudi Andrea Penezić, Maja Šon, Alja Janković in Daniela Piedade. Z ekipo, ki je na voljo, in igro, ki jo je prikazala, pač rokometnemu velikanu tipa Györi ne morejo biti enakopravne.

Ne spreglejte