Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
17.57

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakinj Marta Bon Sergeja Stefanišin Tamara Mavsar

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 17.57

2 leti, 6 mesecev

Krimov paradoks: morda je v skupini celo bolje biti nižje kot višje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometašice Krima bodo v novo sezono lige prvakinj vstopile v petek, 16. oktobra, ko bodo v Stožicah gostile romunsko ekipo Baia Mare.

Z mešanimi občutki, a vseeno nestrpno rokometašice Krima pričakujejo petkov začetek lige prvakinj. V Stožice prihaja romunski podprvak Baia Mare s številnimi reprezentantkami, zvezdnicami in med drugim tudi nekdanjima krimovkama Allison Pineau in Patricio Vizitu.

Zakaj mešani občutki? Ker je ekipa pomlajena in poslovenjena ter tako vsaj kratkoročno ni sposobna priključka k širšemu svetovnemu vrhu, ki si ga v klubu želijo močno in dolgo. Drugič pa zato, ker so ekipo v zadnjih tednih napadle poškodbe, za nameček vse praktično na enakem položaju – na desni strani zunanje vrste. V "outu" sta tako Lara Hrnčič kot Alja Koren kot delno tudi Liza Omoregie, njuna namestnica oziroma univerzalka v ekipi. Na premierni tekmi evropske sezone ne bo nastopila niti vratarka Amra Pandžić, vseeno pa bo ravno vratarski položaj, ki ga pokrivata Miša Marinček in večna Sergeja Stefanišin tisti z največ izkušenj in tudi kakovosti.

Kapetanka Tamara Mavsar bo še vedno gonilna sila zasedbe, Omoregijeva, Mirjeta Bajramoska, Neža Avbelj in Marija Obradović bodo sestavljale desnoroko sekcijo zunanje vrste. Hrnčičeva je predvidena za prvo desno zunanjo. Vesna Milanović Litre je izrazita številka ena na črti, za preostale minute se bosta potegovali mladinska in tudi že članska reprezentantka Aneja Beganović in Manca Jurič. Polona Baričse je izkazala v pripravljalnem obdobju in je še ena od vselej dobrodošlih Obetavna Špela Potisekvsaj za zdaj ne bo nadaljevala kariere.

Številke

Šest odhodov, štirje prihodi in pet tujk, to je del statističnega prereza ekipe, za katero je napredovanje v drugi krog lige prvakinj, kamor vodijo prva tri mesta, čeprav je seveda športno vselej gledati kvišku, bolj želja kot cilj. Pravzaprav bi bilo četrto mesto in nadaljevanje evropske poti v pokalu pokalnih zmagovalk morda še bolj smotrno zaradi po kakovosti bolj primerljivih tekmecev. Lanska izkušnja nekaterih rekordno visokih porazov je pri trenerki Bonovi, in najbrž ni edina, porodila asociacijo bičanja.

Več Slovenk, več Ljubljančank

"Veseli smo, da se začenja, pripravljeni smo. V tej sezoni je veliko novega, v nobeno sezono Krim ni vstopal s toliko mladimi igralkami, v nobeni jih ni toliko zbiralo izkušnje, morda bomo rabile še dve ali tri sezone, da se priključimo vrhu," je pred začetkom evropske sezone dejala trenerka Marta Bon: "Upam, da bo javnost prepoznala, da imamo večino ekipe Slovenk, prav tako več Ljubljančank, da bodo gledalci to videli in nas podpirali, tudi če bomo kako tekmo visoko izgubili. Osebno ni nikomur všeč, če izgublja, bomo videli, obljubljam našo najboljšo podobo, kljub poškodbam, ki nas pestijo."

Dolenjka, ki v svojem tretjem Krimovem mandatu začenja drugo celotno sezono – na pomoč je priskočila že lansko pomlad – stavi na pripravljenost in slavno tradicijo, ki naj bi spodbujala igralke in jih gnala naprej. A po drugi strani je to lahko tudi breme, saj se Krimov sedanjik gleda tudi skozi prizmo preteklika, zaznamovanega tudi z dvema evropskima lovorikama.

Pričakovanjem sledi pritisk, zato v največjih klubih preprosto ne more igrati vsak(a). In tudi nasprotnice pač ne bodo kratko malo kar spustile hlač, ker jim bo nasproti stal Krim. Pomembno je biti dober tukaj in zdaj. Kako dobre so krimovke, tudi s kratko ali skoraj najstniško klopjo, pa bodo pokazale tekme. Da, tu je še en cikel.

Ne spreglejte