Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
5. 11. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Allison Pineau liga prvakinj

Sreda, 5. 11. 2014, 13.27

8 let

"Krim potrebuje zvezdnico svetovnega formata"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo bodo rokometašice Krima v Stožicah napadale tretjo zmago v ligi prvakinj proti ruskemu Dinamu. A vseeno je bilo na druženju z novinarji več besed namenjenih zveneči okrepitvi Allison Pineau.

Trenerka Marta Bon je poudarila, da prihod Allison Pineau, ene najboljših rokometašic na svetu, pomeni priznanje in kompliment za Krimovo šolo, strategijo dela in delo novega vodstva.

"Predvsem je jasno, da tujke, tudi najboljše, verjamejo v novo Krimovo zgodbo, kar nas veseli. Če bo zdrava, bo v našo igro prinesla ogromno. Lahko nastopa na vseh treh zunanjih mestih in na obeh osrednjih položajih v obrambi. Prepričana sem, da ta ekipa potrebuje zvezdnico svetovnega formata. Tako bomo lahko konkurenčni tudi najboljšim ekipam na svetu. Gotovo bo lahko pomenila izziv, idol za mlade igralke," je dejala doktorica.

Slovenske košarice

Francozinja je deseta tujka v klubu. Te prihajajo iz sedmih držav in jih je bistveno več od napovedi pred sezono, čeprav ima ta prehoden značaj. "Šestnajst Slovenk se iz takšnih ali drugačnih razlogov ni odločilo za nas. Želimo, da bi se odločile v prihodnjih sezonah. Verjamemo, da se bodo lažje, ker je vse več igralk in posameznikov, ki verjamejo v novo Krimovo zgodbo. Naša naloga je, da delamo čim bolj kakovostno. Končni cilj je vrniti Krim na pota stare slavo, še k večji vrhunskosti. Moramo krepiti njegovo blagovno znamko, delati igralke, ki podpisujejo lepe pogodbe. Igralke, ki so šle skozi Krimovo šolo, krojijo evropski in svetovni vrh. Želimo, da bi bilo še naprej tako."

Zaigrala bo šele konec januarja

Francoska reprezentantka bo lahko nastopila za svoj novi klub šele v drugem delu lige prvakinj, ki je bil cilj pred sezono in ki si ga je ljubljanski klub praktično že zagotovil. Kot zatrjujejo v klubu, napada na četrtfinale ne bo, zato nismo edini, ki se sprašujemo, ali je bil nakup Pineaujeve, ki je kot igralka top kategorije kljub nekaterim drugim ponudbam zavila v Ljubljano, v procesu očiščevanja in vračanja dolgov res nujen. Verjetno pa katere od igralk, s katerimi je podpisal spomladi oziroma poleti, Krim z današnjega vidika ne bi pripeljal.

Zdi se, da sta bila razloga za njen prihod poleg želje trenerke, ki meni, da zelo spada v Krimovo ekipo, tudi cena s popustom in krepitev blagovne znamke. Vsestranska zunanja igralka, o kakovosti katere seveda ni dvoma in ki je Krim izbrala pred finančno ugodnejšimi ponudbami, bo v Ljubljano prišla po decembrskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem.

Ne spreglejte