SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Krim in Celje imata najboljše mlade rokometaš(ic)e

4

termometer

Rokometno združenje tekmovanja mladih je pripravilo lestvico najboljših klubov, kar zadeva mladinske kategorije. Najuspešnejši bodo priznanja dobili na zaključnih turnirjih pokala.

Teza, da športne kolektive predstavljajo samo članske ekipe, je zgrešena. Iz majhnega zraste veliko in brez podmladka so klubi dolgoročno obsojeni na vegetiranje. Vrednotenje dosežkov slovenskih ženskih in moških rokometnih klubov v mlajših kategorijah je namenjeno tudi osvetljevanju dela v klubskih piramidah, kamor medijski žarki sicer ne prodirajo. Seveda pa je ključno vprašanje, kako nadarjene mladenke in mladeniče skozi vse raznovrstne čeri pripeljati v članske ekipe in jim dati prostor tam.

V nedeljo, ob polčasu finalne tekme pokala Slovenije za ženske, bo v Hrpeljah opravljena podelitev priznanj za najuspešnejše ženske rokometne klube v tekmovanju mladih. Prvo mesto v sezoni 2012/13 je osvojil Krim Mercator, na drugem so Celjske mesnine Celje, na tretjem pa Mlinotest Ajdovščina. Pri moških je prvo Celje Pivovarna Laško, druga je Loka 2012 in tretji je SVIŠ iz Ivančne Gorice.

Gre za začetek tekmovanja, ki naj bi po zamisli združenja klubov tekmovanja mladih prinesel dodatno motivacijo klubom za delo in vzgojo mladih igralk in igralcev. Obenem je to zanimiv pregled dogajanja in stanja v izjemno pomembnem delu slovenskega rokometa. Za sezono 2012/13 bodo priznanja podeljena ob polčasu finalne tekme pokala Slovenije za ženske in moške, ki bo 2. marca. Za sezono 2013/14 in v prihodnje pa ob polčasu tekem za superpokal, ki bosta predstavljali uvod v novo sezono, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin